Gå til sidens hovedinnhold

Nürburgring kan bli stengt

Den tyske staten skal kvitte seg med hele «helligdommen».

Alle som er litt mer enn gjennomsnittlig interessert i bil og moro har hørt om det legendariske motorsportkomplekset Nürburgring, som trolig er mest kjent for den legendariske «nordsløyfa» - også omtalt som «The Green Hell».

Den drøyt 20 kilometer lange strekningen blir i stor grad benyttet av bilindustrien til å utvikle biler med sportslige egenskaper, og resten av tiden er den stort sett åpen for folk flest som en vanlig «bomvei» som du kan få frest fra deg litt med din egen bil.

Komplekset består også av en Formel 1-bane, og har de siste årene også blitt utvidet som en turistattraksjon med blant annet en fornøyelsespark.

Har tapt masse penger

Problemet er at som turistattraksjon, har komplekset vært en gigantisk fiasko. Den tyske staten - som eier hele området - har tapt i størrelsesorden 400 millioner Euro de siste årene. Legg så på at Nürburgring i en «milljø, helse og sikkerhet»-verden ikke klinger spesielt godt politisk - og at komplekset konkurrerer mot andre motorsportarenaer, noe som gjør konkurransemyndigheter misfornøyd.

Det har derfor i noe tid vært spekulert i om Nürburgring i sin helhet kom til å bli solgt, og det er opprettet en egen kampanje for å hindre salget. Frykten er at den nye eieren vil snu alt man kjenner med Nürburgring på hodet.

Det er grasrotmotorsporten og publikums mulighet til å kjøre på «nordsløyfa» motstanderne av salget tror ryker først. Førstnevnte på grunn av at det ikke er noe penger i det, og sistnevnte fordi det er en sikkerhetsrisiko for eieren - og komplikasjoner rundt at «nordsløyfa» egentlig er en offentlig vei, ikke en bane.

En håndfull interesserte

Den tyske staten bekreftet mandag det mange har ventet, at hele komplekset nå legges ut for salg. Det er uklart om det vil deles opp eller selges som én enhet.

I utgangspunktet skal det ha vært rundt 50 interessenter, men dette tallet skal nå være nede et sted mellom fem og ti. Prisen det snakkes om er rundt 125 millioner Euro.

Jens Lieser, som har fått ansvaret for å selge banen, melder at ingen av de interesserte skal være «oligarker eller sjeiker».

Hva som skjer med banen etter et eventuelt salg er foreløpig helt uklart.

Under kan du se hvordan det så ut da Pagani Zonda R uoffisielt satt rekord rundt banen.

HTML EMBED
Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken