*Nettavisen* Nyheter.

Nå aner de ikke hvordan været blir

Foto: (Montasje)

Værvarselet virker mest å være en ren gjettelek om dagen.

14.07.10 13:57

Ta en titt på illustrasjonen over. Dette er utdrag fra værvarslet for de neste dagene i Oslo, hentet fra seks forskjellige værtjenester.

Det som vil slå deg er at de ikke er spesielt enige. Verken om det blir sol eller regn - og hvis det først skal bli regn er man ikke enige om når, og hvor mye, som kommer.

Ser vi tilbake et drøyt døgn så vi også at meteorologene ble overrasket over hvor kraftig tordenværet var natt til tirsdag.

Les også: 20.000 lynnedslag over Norge!

Værvarselet endres hele tiden
Enklere blir det ikke om det er en spesiell dag du ser fram til og håper på fint vær: Om du regelmessig sjekker værtjenester på nett vil du oppdage at værvarslet for et sted kan endre seg flere ganger i løpet av en dag.

Og skal vi tro meteorologene, noe som selvsagt kan være vanskelig med denne typen værvarsel, så kommer denne situasjonen til å fortsette en stund.

Lavtrykk på rekke og rad
- Det som er situasjonen nå er at vi har veldig mange små lavtrykk som kommer på rekke og rad inn mot landet. Det er veldig vanskelig å vite om de bygger seg opp så mye som en tror og nøyaktig når de kommer inn, forteller vakthavende meteorolog Mariann Aabrekk hos Storm til Nettavisen.

- Du har kanskje lagt merke til at det har vært veldig vekslende vær i det siste, og det er vanskelig å forutsi sier hun.

Det blir sol - et eller annet sted
En liten god nyhet har hun likevel:

- Det blir sol en eller annen plass i landet hver dag i alle fall.

Vil forbli ustabilt
Derimot er det ikke spesielt gode nyheter å hente for ferierende nordmenn:

- Værsituasjonen vi har nå kommer av at det ikke er noen dominerende høytrykk, og vi ser ikke at det er noen som kommer den nærmeste tid. Det betyr mer ustabilt og uforutsigbart vær, sier Aabrekk.

- Så det sikreste nå er altså å se ut av vinduet for å se hvordan du tror været blir den nærmeste tiden?

- Hehe, ja, det er alltid det tryggeste, slår meteorologen fast.

PS! I Las Vegas, der Petter Northug nettopp er slått ut i pokerturneringen, ligger temperaturen på stabilt over 40 grader om dagen. Barcelona snuser på 30 grader, midt på 30-tallet i Roma, i Bagdad sliter de med temperaturer på rundt 44 grader - og i Death Valley i California har de passert 50.

PPS! Ifølge meteorologer P4 har snakket med kan det bli nye tordenbyger på torsdag, både på Øst- og Vestlandet.

Les også:Jakter solen i Syden

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.