Gå til sidens hovedinnhold

- Nå angrer jeg

Høyrepolitikeren sier at pedofilisammenligningen var utidig.

- Dette var en forhastet melding fra min side, sier andre nestleder i Hedmark Høyre, Lasse Gulbrandsen, til Nettavisen torsdag ettermiddag.

Med sterke ord uttrykte han sin motstand mot heroinassistert behandling i et innlegg på Veggavisen,15. juni klokken 10:

«Hva blir det neste? Legge ned Blå Kors, Vangseter og andre avvenningsklinikker og heller holde alkoholikerne med gratis sprit? Legge ned sykehusene og heller holde folk unna smerter og problemer ved å gi dem gratis smertestillende og sløvende medisiner? Legge ned sykehjemmene og gi de syke og eldre gratis daglig dose med sovemedisiner? Dele ut penger til de spilleavhengige slik at de kan fortsette å spille? Gi de pedofile små barn å leke med?»

To dager senere angrer han på ytringen.

- Meningsløst
- Hva angrer du på i debattinnlegget ditt?

- Jeg skulle tenkt meg mer om før jeg skrev dette. Å gi pedofile små barn er noe helt annet enn å si ja til heroin, selvfølgelig er det det, sier Gulbrandsen til Nettavisen torsdag ettermiddag.

- Sammenligningen er meningsløs, jeg skulle aldri ha skrevet det, her rammes jo uskyldige barn, sier han ettertenksomt.

- Gir ikke alkohol til en alkoholiker...
Men Gulbrandsens konklusjon står ved lag - han er helt uenig med flertallet i regjeringens rusutvalg, som støtter heroinassistert behandling:

- Jeg tror at en mulig heroinutdeling vil bli slik at de svakeste likevel falle utenfor, de klarer ikke å innrette seg - og hvem er det da som får hjelp? Man gir simpelthen ikke alkohol til en alkoholiker. Dette er for enkelt, sier han.

- Avsporing
Nestleder i Høyre, Bent Høie, er glad Gulbrandsen har kommet til denne konklusjonen.

- Jeg er glad for at han trekker dette tilbake. Det er en upassende sammenligning som bare ødelegger debatten, sier Høie, som også leder helse- og omsorgskomiteen på Stortinget.

- De trenger behandling
Høie maner til helt andre tilbud for de rusavhengige enn flertallet i utvalget:

- Jeg er både overrasket og skuffet over at et flertall i Stoltenberg-utvalget foreslår å gi rusavhengige heroin. Det de trenger, er behandling og et rehabiliteringstilbud som henger sammen, sier Høie.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken