Under store deler av ski-VM har hovedstaden vært innhyllet i tåke, men nå skal den endelig blåse bort og sola er ventet å gjøre seg gjeldende de siste dagene av mesterskapet. Værutsiktene for Oslo fredag, lørdag og søndag er lovende.

Fredag ettermiddag - da Northug ploget arrogant over målstreken under herrenes stafett - ble himmelen blå over langrennsarenaen.

Sjekk værvarselet for Oslo her

- Lå lenger enn tenkt
StormGeo-meteorolog Mariann Aabrekk skjønner det hvis publikum har følt seg litt snytt i kollentåka, særlig fordi meteorologene var litt for optimistiske denne uken og meldte bedre vær enn det værgudene leverte.

- Tåka lå vesentlig lenger enn det som var tenkt. Vinden var for svak til å drive den vekk, sier hun til Nettavisen.

Bris fra nordvest
Men nå letter tåka. Det føler ekspertene seg ganske sikre på.

- Utover dagen fredag vil vinden øke og dreie over mot nordvest. Det betyr at vi får frisk fjelluft inn til erstatning for den fuktige lufta fra fjorden, sier hun.

Mens Nord-Norge opplever full storm, har hovedstadens innbyggere og publikum i Kollen ingen grunn til bekymring. Det er ikke ventet mer en svak bris, men det skal være nok til å drive bort den fuktige lufta.

Sol til helgen
Og for helgen er værutsiktene de beste:

- Fra lørdag er det ventet skikkelig fint vær. Kun enkelte finværsskyer, sier Mariann Aabrekk.

Klar for å frakte 15.000 publikummere i timen

Har du tenkt deg til Holmenkollen og oppleve de siste dagene med skifest, les vår sak med gode råd fra Oslo T-banedrift!

Rustet for storinnrykk

På kommentarplass i Nettavisen har leserne diskutert sine opplevelser fra ski-VM:

«Linemor» er blant de fornøyde:

«...var i kollen og så northug ta gull på søndag...hadde en fantastisk dag....gikk greit og komme seg til kollem med t-banen...masse hyggelige og blide folk i køen opp mot anlegget», skriver hun.

«Hjalmar» mener Holmenkollen med sin tåkehistorie er lite egnet for slike arrangement:

«....for guds skyld aldri mer arranger noe så stort som VM i Holmenkollen!!! Fantastisk flott arena, men verste tåkeheimen i hele Europa!! Skandale å kalle dette for nasjonal arenaen!!».