*Nettavisen* Nyheter.

Nå blir det 18-årsgrense på Lotto

Foto: Norsk Tipping

Snart blir spillekortet tømt for alle under 18 år.

25.01.11 20:42

SJEKK HVORDAN: NÅ KAN DU SPILLE UTEN KORTLESER

Norsk Tipping innfører fra 10.februar aldersgrense på sine spill hos kommisjonærer. Fra og med den datoen må man være fylt 18 år for å kunne levere spill. Det er Norsk Tipping selv som har foreslått regelendringen,

Nyhet:Nå kan du levere Lotto-kupongen på iPhone og Android

Ettersom Norsk Tipping har 100 prosent registrert spill, kontrollerer mekanismene i Spillerkortet at den som spiller er over 18 år. Unntaket er Flax, som ikke er registrert. Ansatte i kiosker og butikker er imidlertid vant til å be om legitimasjon fra kunder som vil kjøpe andre produkter underlagt 18-årsgrense, deriblant Oddsen som har hatt 18-årsgrense siden 2004.

Tømmer spillekontoen
Spillere som er under 18 år ved innføringen av aldersgrensen vil få refundert kr 60 for sitt Spillerkort, og eventuelt beløp på spillerkonto vil bli overført til kundens tilknyttede bankkonto. De kan imidlertid beholde Spillerkortet dersom de ønsker det. Norsk Tippings spillerkort er nemlig et ID- og betalingskort, slik at kortet kan benyttes til tjenester som ligger utenfor Norsk Tipping. For eksempel Altinn.no, Komplett.no, Posten.no og Lånekassen på Internett. Spillerkortet blir imidlertid stengt for spill fram til kortholder fyller 18 år.

Lyst til å finne ut hvor mye du har på ditt spillekort? Så enkelt kan du sjekke på nett

Joker-brøl
Reidar Auestad fra Ålgård i Rogaland ble lørdagens Joker-vinner. Den fotballgale 31-åringen vant hele 2,1 millioner kroner, og premien skal han blant annet bruke på turer med familien for å se favorittlaget Manchester United spille på Old Trafford.

Les intervju med Auestad her: Slik skal Reidar (31) feire Joker-millionene

Spill uten kortleser
For å levere Lotto, Tipping og Norsk Tippings øvrige spill på nett, har spillerne helt fra starten vært nødt til å bruke en egen kortleser.

Hvis du er en av mange som har irritert deg over å ha glemt kortleseren hjemme når du sitter på jobben og ønsker å spille på Bjørndalen, Northug eller en spennende fotballkamp, kan vi glede deg med at det nå går an å levere spill uten kortleser.

Norsk Tipping har akkurat lansert en betaversjon av en spilløsning basert på mobilidentifikasjon.

For å levere spill på den nye måten, må du klikke deg inn på denne lenken og følge instruksjonene.

Du må være kunde hos Norsk Tipping med mobilnummeret registrert for å kunne benytte deg av løsningen. Registrer deg som kunde her.

Slik spiller du Lotto og Tippingpå nett og mobil
Klikk her for å spille på nett.
Klikk her for å spille på mobilen


Mulig premie:

HTML EMBED

Mulig premie:

HTML EMBED

Innleveringsfrist kl 19.55 hver dag:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.