Gå til sidens hovedinnhold

– Nå blir det bråk

De gledet seg til nye Holmenkollbanen, men nå mister beboerne rundt Gulleråsen stasjon også busstilbudet.

GULLERÅSEN: Den nye samferdselsbyråden, Ola Elvestuen (V), har gjort det klart at busstilbudet fra Gulleråsen stasjon blir nedlagt. Dermed står beboerne uten kollektivtilbud mot sentrum.– Dette blir det bråk av, sier Alf G. Astrup i aksjonen «Bevar Gulleråsen stasjon».

Elvestuen stoppet bussen

For ett år siden ble det satt i gang en aksjon for å få åpnet plattformen på Gulleråsen stasjon igjen, etter at Ruter for sent oppdaget at de nye vognene ikke kunne bruke plattformen på grunn av for stor avstand mellom vogn og plattform.

Rådhuspolitikerne ga løfter om å finne en løsning. Midlertidig ble buss for bane hver halvtime satt opp.

En løsning med åpning av en av dørene for av- og påstigning ble jobbet med i ett år, men ble til slutt underkjent av Jernbanetilsynet av sikkerhetsmessige grunner.

Nå har altså Elvestuen bestemt at også busstilbudet vil forsvinne da passasjergrunnlaget ifølge Ruter er for tynt.

For dårlig tilbud

– Det er et dårlig argument å si at trafikkgrunnlaget er for tynt. Det er flere stasjoner på Holmenkollbanen som har det samme eller dårligere trafikkgrunnlag. En telling som er gjort i mars i fjor viser at 211 passasjerer gikk av eller på fra Gulleråsen stasjon. Det gjelder altså for linjen oppover, sier Astrup.

– Med en buss som går hver halvtime til Slemdal stasjon, i stedet for T-banen som går hvert kvarter, er det klart at det er flere som bruker bil enn tidligere. Bussen går for sjelden, samtidig som man må skifte transportmiddel på Slemdal. Tilbudet er for dårlig. Bussen kunne gått hvert kvarter med de samme ressursene som brukes på halvtimesrutene. Det ville øke bussbruken radikalt, sier Astrup videre.

Mister troverdighet

Han er både skuffet og overrasket over at venstrepolitikeren Ola Elvestuen, ikke går inn for å opprettholde det begrensede tilbudet.

– Ola Elvestuen har vært i møter med oss tidligere, hvor han ga uttrykk for at det var helt åpenbart at vi skulle få et busstilbud inntil det ble funnet en løsning for stasjonen. Han mister politisk troverdighet når han snur så snart han blir byråd, sier Astrup.

Mange rammet

– Her har vi hatt et godt kollektivtilbud i mer enn hundre år, så blir vi fratatt dette uten varsel. Deretter blir en lite tilfredsstillende busserstatning tatt fra oss. Tenk på alle som har flyttet til området fordi det var et godt kollektivtilbud i nærheten. Tenk også på alle eldre, handikappede, skolebarn og foreldre med barnevogn som skal ut i den glatte og bratte veien mot Slemdal. Vi forlanger at politikerne holder løftene sine. Vi gir oss ikke med dette, sier Astrup.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?