*Nettavisen* Nyheter.

Nå blir det kjøligere

NESTEN SOMMER: Oslo kan få temperaturer opp mot 18 grader til helga. Foto: Thomas Rud (MEDIEHUSET NETTAVISEN)

Sola stråler fortsatt til østlendingene, mens i nord slipper stormen taket.

24.03.11 15:31

Øst- og sørlendingene har noen fine dager i vente, selv om temperaturen ikke blir like høy som den har vært den siste uken. Temperaturen vil ligge på rundt 5 varmegrader på dagtid, men kan synke ned til noen minusgrader i indre områder om natten.

- Det ser ganske greit ut og helgen begynner veldig fint. Det vil også bli rolige vindforhold med bris fra nordvest. Dette fine været vil holde seg både på fredag og lørdag, men det vil bli litt mer grått på søndag. Dette gjelder spesielt Sørlandet der det kan komme inn sludd og snøbyger, mens her på Østlandet slipper vi nedbøren, forklarer statsmeteorolog Per Egil Haga til Nettavisen.

Nord-Norge
Meteorologisk institutt opplyser om at stormen som de siste dagene har herjet nordlige deler av Norge er på tilbakegang, og i løpet av fredagen løyer vinden.

- Det blir fremdeles vind fra nordvestlig kant, men utover ettermiddagen fredag vil vinden roe seg noe. Likevel vil det fortsatt være vinterlig, med snøbyger over våre tre nordligste fylker, sier Haga.

Sjekk været der du bor her!

På lørdag og søndag fortsetter den samme værtypen i nord, men vinden kan komme opp i kuling på kysten. Det vil ikke være spesielt kaldt langs kysten, men nattetemperaturen i indre strøk av Finnmark kan falle ned mot minus 15 grader. Temperaturen ved kysten vil ligge på mellom null og minus 3-4 grader.

Midt-Norge og Vestlandet
Fra Trøndelag og nedover kysten mot Hordaland og Rogaland kan man fredag få kuling, men dette roer seg også ned utover ettermiddagen. Det blir også bygevær med sludd og snø.

- I Rogaland, Hordaland og ellers sør på Vestlandet vil det bli ganske pent vær fra og med fredag ettermiddag. Dette er likevel en forbigående bedring. På søndag blir det også nedbør sør for stad, fortsetter meteorologen.

Temperaturen kan i denne delen av landet komme opp i 5-6 varmegrader, men vestlendingene må også forvente temperaturer under 0 grader.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.