Nå blir det mer storm i Nord-Norge

Det blåste friskt i Bodø sentrum lørdag formiddag da ekstremværet Ole traff land. Flere skuelystne samlet seg ved moloen i Bodø havn for å kjenne på naturkreftene.

Det blåste friskt i Bodø sentrum lørdag formiddag da ekstremværet Ole traff land. Flere skuelystne samlet seg ved moloen i Bodø havn for å kjenne på naturkreftene. Foto: Marius Helge Larsen (NTB scanpix)

Vinden vil øke utover kvelden mandag, og i løpet av tirsdag kan det bli vestlig full storm i Nord-Troms og Finnmark, varsler meteorologene.

Ekstremværet Ole har roet seg, men roen varer ikke lenge i Nord-Norge. Mandag sendte Meteorologisk institutt ut et OBS-varsel for strekninga Nord-Trøndelag til Finnmark: «Mandag og tirsdag lokalt store nedbørsmengder og vanskelige kjøreforhold i Nordland og Troms. Sterk vind og vanskelige kjøreforhold i Finnmark».

- Vinden vil øke utover mandag kveld, og i løpet av natt til tirsdag kan det bli vestlig full storm i Nord-Troms og Finnmark. Der vil også være snø i lufta, og kombinasjonen med vind og nedbør fører til vanskelige kjøreforhold, sier Hanneke Luijting ved værvarslinga i Tromsø.

Finnmarkingene må belage seg på mye vind gjennom hele denne uka. Fra torsdag til helga varsles det om nordvest kuling i hele Nord-Norge, men mest vind i Finnmark. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.