RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå blir det skikkelig kaldt

Foto: Trond Lepperød/Mediehuset Nettavisen
Sist oppdatert:
Kulda har festet grepet over Sør-Norge, og nå blir det enda kaldere.

- Oslo-området kan få temperaturer ned i minus 15 til 20 grader, og i indre deler av Østlandet og på fjellet kan det bli temperaturer ned i rundt 30 grader, sier meteorolog Ina Innesdal Sulem ved StormGeo til Nettavisen.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værside her

Kulderekorder står for fall
Hun sitter i Bergen, der det nå er skyfritt, men kaldt, og i november har kulderekordene stått for fall. Derfra melder hun om et høytrykk som vil legge seg over Sør-Norge og gi oss «et par netter til der vi får det skikkelig kaldt».

Hvor kaldt det blir, er det vanskelig å si sikkert, ifølge meteorologen, for det kommer an på skydekket. Blir det skyfritt, blir det veldig kaldt, og er det skyer, blir det ikke fullt så kaldt.

Minus 32,4 på Filefjell
Natt til tirsdag var det Filefjell som var kaldest i Norge med 32,4 minusgrader.

- Ser vi mot helgen, kommer høytrykket til å trekke østover mot Russland, og det kommer inn noen små lavtrykk fra Norskehavet og Nordsjøen. Dermed vil temperaturene stige litt, og søndag venter vi nedbør over Sør-Norge. På innlandet og i fjellet vil den komme som snø, tror meteorologen. Om den vil falle som snø ved kysten, er mer usikkert.

I det varme nord
Nord i landet er temperaturbildet helt annerledes enn i sør.

- Nord-Norge er lukket inn av et lavtrykk. Natt til tirsdag var det for eksempel pluss 3 grader i Bø i Vesterålen, forteller Ina Innesdal Sulem til Nettavisen. På Andøya var det pluss 1,9 grader og i Harstad 0,6 grader.

- I Nord-Norge blir det kaldere til helgen. Der får de inn kaldere luft, sier hun.

Europa i kuldas grep
Store deler av Europa har nå kaldere vær enn normalt.

- På De britiske øyer har det vært en del bygevær og snøkaos de siste dagene. En av våre folk kom seg ikke fra Aberdeen i Skottland fordi flyet var innstilt, sier StormGeo-meteorologen.

På de norske plattformene i Nordsjøen bidrar sjølufta til å heve temperaturen, men også der er det kaldt. På Ekofisk var det minus 2 grader tirsdag morgen.

I Bergen våknet de for øvrig opp til minus 9,2 grader tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere