5. juni i år krøp ikke gradestokken høyere opp enn 5,4 grader. Fem måneder senere tyder det på at det blir det tre ganger så varmt. For de neste dagene meldes det om temperaturer på 14-16 grader i Bergen. Noe som er godt over normalt for årstiden.

Sjekk været der du bor

- Det er uvanlig varmt for årstiden nå, men været skifter fort. Og når kulden kommer, så glemmer vi fort at vi hadde det varmt, sier meteorolog i StormGeo, Beathe Tveita, til BA.no.

De neste ti dagene skal været holde seg mildt, men fuktig. Over helgen vil temperaturene generelt synke litt, men snø ser man ikke noe til ennå.

- Snøgrensen er i dag på cirka 1200 meter, og den vil nok krype litt nedover de neste ukene. Men så langt jeg kan se, så kommer det ikke noe snø her i Bergen, forsikrer Beathe Tveita.

For torsdagen gjør et lavtrykk mellom Island og Irland at det fortsatt er en sør-sørøstlig luftstrøm mot Skandinavia. Det gir kuling på kysten i Sør-Norge, varsler StormGeo.

En høytrykksrygg byggges sakte men sikkert opp mot Finnmark og Nord-Troms med lettere vær her, men en frontsone gir fortsatt en del skyer og litt nedbør nord i Nordland og i deler av Troms.

På Østlandet meldes det om skyet og muligheter for litt yr. Østlig til sørøstlig bris, opp i frisk bris i ytre Oslofjord og uendret temperatur.