*Nettavisen* Nyheter.

Nå blir det vår!

Det var vårlig stemning i Oslo i slutten av februar. Nå ser det ut til at våren er på vei for fullt. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

I neste uke kommer varmere vær de fleste steder i landet.

05.03.15 09:07

Dagene begynner endelig å bli lengre og mye lysere nå som mars er over oss. Likevel kan mars føles som vinter. Fortsatt våkner mange til minusgrader, selv om temperaturene kryper godt opp på plussiden utover dagen.

Tradisjonelt er mars sett på som en vårmåned. For meteorologene defineres vår når det er normal døgnmiddeltemperatur mellom 0 og 10 grader.

Dersom temperaturen fremdeles er på minussiden, vil nedbøren komme som snø.

10-12 grader

ifølge meteorologene kan det fortatt bli kalde netter. Men våren er definitivt i anmars.

For Oslo sin del ser det ut til å bli plussgrader i hele neste uke. Nedbøren holder seg unna og det blir glimt av sol av og til. Stavanger og Trondheim ser ut til å få enda varmere vær og en god del sol. Bergen får en våt uke, men også der blir det godt og «varmt». I Tromsø kryper også temperaturene over nullpunktet den kommende uken.

Frem mot neste helg kan det bli opp mot 10-12 grader flere steder på Østlandet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er vårlig stemning i Botanisk hage i Oslo. Snøklokkene blomstrer veldig tidlig i år. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Østafjells får altså mye pent vær, men vest i Agder kan hende litt regn på søndag. Litt høyere temperatur på søndag.

For Sør-Norges del blir det lite nedbør i perioden tirsdag til fredag og det blir trolig perioder med pent vær.

Først i samme periode i Nord-Norge blir det byger men etter hvert lettere vær. Ingen store temperaturendringer.

HTML EMBED

Slik er marsværet

Yr.no har laget følgende oversikt over normalt marsvær rundt om i landet:

Østlandet og Langfjella: Temperaturen befinner seg fremdeles på minussiden i innlandet og på fjellet. Kombinert med mer sol og lengre dager, gir dette «solkremføre». I lavlandet og langs kysten går temperaturen mot plussgrader. Kombinert med mer sol og lengre dager, gir dette en vårlig stemning og spirende blomsterbed.

Vestlandet: Temperaturen går mot plussgrader i lavlandet, og nedbøren kommer som regn. Kombinert med mer sol og lengre dager, gir dette en vårlig stemning og spirende blomsterbed, men fremdeles vinter og muligheter for pudderføre i fjellet.

Trøndelag: Trøndelagsfylkene er i grensesonen mellom vinterlig og vårlig, og det er nok litt forskjell mellom nord og sør. Kombinert med mer sol og lengre dager, gir dette både «solkremføre» og en vårlig stemning med potensial for spirende blomsterbed.

Nord-Norge: Temperaturen er fremdeles på minussiden, og nedbøren kommer som snø. Kombinert med mer sol, gir dette typisk ypperlig «påskestemning».

Svalbard: Mars er en typisk uværs-måned med flere snøstormer. Men mars er også måneden hvor sola kommer tilbake, og det er duket for solfest.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag