Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det varmere

Men først blir det litt mer snø.

Vårvarmen lar vente på seg. Mange våkner til en hvit morgen i helgen.

- Det er nok mange som vil bli overrasket når de våkner opp på lørdag, sier statsmeteorolog Håkon Melhus i Meteorologisk institutt til TA.no. Fredag kveld vil det begynne å regne og denne nedbøren vil trolig gå over til snø også helt ned mot kysten på Østlandet.

Sjekk været der du bor

Før den tid blir det ikke de helt store endringene i været i denne delen av landet. Meteorologen forklarer at det er typisk «østavær» utenfor nå og det betyr at det blir mye skyer i perioder.

StormGeo opplyser at et lavtrykk over De britiske øyer ligger omtrent i ro, men svekkes de kommende dagene.

- Frem til helgen vil systemet dirigere øst- og nordøstlige vinder inn over hele landet med mye pent vær til Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge. Sør- og Østlandet derimot ventes en skyet værtype og perioder med litt regn, opplyser Storm-meteorolog Kristen Myklebust Ravnestad.

Bonusen er at det gradvis blir litt stigende temperaturer over hele landet frem til helgen:

  • Nord-Norge 4-7 grader
  • Finnmark 0-3 grader
  • Vestlandet og Trøndelag 8-12 grader
  • Sør- og Østlandet 5-10 grader

- Fra sent fredag vil et lavtrykk fra Øst-Europa trekke nordvestover, inn mot Sør-Skandinavia, og trolig gi litt regn eller snø i deler av Sør-Norge og Nord-Norge. Utover lørdag, på ettermiddagen og kvelden blir det avtagende nedbør i Sør-Norge og litt sol. Små temperaturendringer, opplyser Myklebust Ravnestad.

- Mot slutten av helgen og begynnelsen av neste uke vil etter hvert et lavtrykk sør for Island igjen gi nordøstlig til sørøstlig vindfelt over landet med nedbør på Sør- og Østlandet, ellers blir det lite nedbør og til dels pent vær.

Utover neste uke og helt frem mot neste helg vil lavtrykket fortsette mot De britiske øyer og trolig sirkulere i rundt i dette området. Dette gir generelt et nordøstlig til sørøstlig vindfelt over landet.

- For Sør-Norge sin del ventes perioder med nedbør ettersom frontsystemer trekker innover landet, hovedsakelig på Sør- og Østlandet, og sør på Vestlandet. I Midt-Norge og i Nord-Norge ventes det mye pent vær neste uke på grunn av fralandsvind.

Sjekk været der du bor

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto