*Nettavisen* Nyheter.

Nå blir DU redaktør i Nettavisen

Foto: Thor Benjamin Brekken (Mediehuset Nettavisen)

Med Nettavisens nye tjeneste, Nettavisen pluss, er det du som bestemmer hva som skal på forsiden. Se hvordan du lager din egen nettavis her og nå.

21.05.10 21:22

Bruker du mye tid på å lese flere nettaviser, lete etter værmeldingen for ditt hjemsted, lokale nyheter, blogger eller lete på flere nettsider etter når ditt favorittlag spiller neste fotballkamp?

Nettavisen har nå laget tjenesten som gir deg alle nyhetene og alt du trenger på en og samme side: Nettavisen pluss.

Ansvarlig redaktør i Mediehuset Nettavisen, Gunnar Stavrum, forklarer:

- Hensikten med Nettavisen pluss er å la leserne «fylle på» vår redaksjonelle produksjon med nyheter også fra andre kilder. Dermed blir Nettavisen pluss er et unikt tilbud ved at vi lar leserne selv få være redaktører. Enkelt og greit kan man velge sine kilder for nyheter og andre redaksjonelle saker blandet med vær og annen nyttig informasjon.

Her kan du lage din egen nettavis

Leserne i førersetet
Det tar mellom fem og ti minutter å lage sin egen nettavis hvor man også kan velge å få oversikt over neste kamp og tabell for sitt favorittlag i fotball, få været fra valgfritt sted i hele verden og alt det siste fra alle sidene du ønsker enten det er firmaets hjemmeside eller din datters blogg. Med Nettavisen pluss er du som leser i førersetet.

- For oss er det en selvfølge at leserne skal få sitte i førersetet, forteller Gunnar Stavrum. Det har alltid vært en del av Nettavisens strategi å være åpne, rause og i forkant med ny teknologi.

Ett fullverdig nyhetsblikk
Ved å sette sammen nyheter fra norske og internasjonale aviser, samt andre steder som tilbyr nyheter kan man raskt få et totalt nyhetsblikk. Gunnar Stavrum mener at man sammen med Nettavisens forside da får det beste fra to verdener:

- Sammen med Nettavisens forside kan Nettavisen pluss være et fullverdig nyhetsblikk på verden gjennom hele dagen. Den redaksjonelle prioriteringen man får på Nettavisens forside gir et raskt og godt overblikk over de viktigste tingene som skjer akkurat nå, akkurat det som gjelder nå. På Nettavisen pluss kan man så supplere med et komplett bilde fra de kildene man selv har valgt.

Så enkelt er det
Det kreves ingen teknisk innsikt eller forståelse for å lage din egen avis. Alt du trenger å gjøre er å huke av for hvilke aviser og andre nettsider du ønsker å ha på din side så blir siden automatisk laget for deg. Siden får en helt egen nettadresse som du kan besøke fra hvor som helst du er i verden. Eksempelvis http://www.nettavisenpluss.no/paalnisja/ som er artikkelforfatterens egen nettavis.

Du starter med å velge hvilke kategorier du ønsker på din avis (eksempelvis om du vil ha sport, lokale nyheter m.v.) og velger så hvilke aviser du ønsker for hver kategori. Under sport får du muligheten til å lage en fotballboks som gir deg tabell og neste kamp for ditt favorittlag. Senere kan du også legge til egne kilder, det vil si egne nettsider du ønsker at skal vises på din side. Enten det er blogger, firmaets hjemmeside eller annet. Senere så kan du også velge hvor du vil ha vær fra, og rokkere på rekkefølgen på kategoriene.

Til slutt må du registrere deg så du senere kan forandre på din side. Det kallenavnet du velger blir også sidens adresse (det vil si hva som står etter www.nettavisenpluss.no).

Her kan du lage din egen nettavis

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.