Nå blir Fritzl eiendomsbaron

Foto: ROBERT JAEGER (AFP)

Skal bygge 13 rekkehus i hjembyen Amstetten - 500 meter unna det beryktede fangehullet.

07.11.10 21:31

Josef Fritzl, som er dømt til livstid for å ha misbrukt sin datter (44) og holdt henne i fangenskap som sexslave i 24 år, har fått byggetillatelse av de lokale myndighetene i Amstetten.

Fritzls planer om å bygge et boligkompleks med 13 rekkehus, kontorbygg og et underjordisk parkeringshus skaper nå sterke reaksjoner hos naboene, skriver østerrikske oe24.

Allerede i 2006 skal Fritzl ha levert inn søknaden, og 7 måneder senere fikk han den innvilget. Da Fritzl ble arrestert, ble byggeprosjektet satt på vent. Lørdag ble det endelig klart hvem som er godkjent som eier.

Konkurs
Fritzl ble slått konkurs da han ble dømt på livstid i 2008, og det er foreløpig uklart hvordan Fritzl skal finansiere byggeprosjektet.

Tidligere i år ble det kjent at Fritzl fra fengselscellen skal ha sendt tiggerbrev til datteren annenhver uke der han har bedt om penger til jusstudier. Han hevder han ønsker å «studere til å bli advokat», slik at han kan «forsvare seg selv».

Les mer: Fritzl sender tiggerbrev til datteren

Håper å komme levende ut
Nylig gav Fritzl sitt første intervju med den tyske avisa Bild Zeitung.

Han sier han har som mål å komme levende ut av fengselet for å ta seg av sin kone Rosemarie. Fra fengselet skal han ha sendt åtte brev til henne.

- Hun har aldri svart meg. Likevel vet jeg at hun elsker meg fremdeles, sier han til Bild Zeitung.

Intervjuet har vakt oppsikt fordi journalisten kom seg inn i fengselet ved å utgi seg for å være advokatens assistent. Det er nå varslet søksmål mot avisa.

Se utdrag av intervjuet her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.