*Nettavisen* Nyheter.

Nå blir han prins Daniel

FORLOVET: Victoria og Daniel ble forlovet 24.februar. Foto: (Scanpix)

Det er bekreftet - Victoria får endelig sin Daniel.

24.02.09 14:50

(SIDE2): I ettermiddag, presis klokken 13 samlet kong Carl Gustaf regjeringen med statsminister Fredrik Reinfeldt i spissen for å meddele at en kongelige forlovelse er inngått mellom kronprinsesse Victoria (31) og Daniel Westling (35).

Kronprinsessen og Daniel var selvsagt også til stede sammen med sin far og mor for å overvære den store begivenheten som jo er en av de største i livet.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Får tittel og vil ha barn
Og Daniel Westling får tittelen prins og hertug av Västergötland.

- Min største oppgave blir å støtte kronprinsessen i hennes viktige arbeid for Sverige. Jeg skal gjøre alt for å fortjene folkets tillit, sier Daniel Westling i en TV-overføring fra slottet ifølge Aftonbladet.

VIctoria viste tydelige glede ved at hun endelig får dele sine oppgaver sammen med sin kjæreste gjennom mange år.

- Med Daniel ved min side føler jeg meg trygg, sier Victoria i en TV-overføring fra slottet. Kronprinsessen legger også til at hun gleder seg til å danne familie og få barn med Daniel.

Stolte svigerforeldre
Pappa Carl Gustaf og Silvia var fulle av varme ord og tar vel imot sin kommende svigersønn.

- Vi har lært Daniel godt å kjenne de siste årene og vi vet at han er en hardt arbeidende mann og en som ser livets virkelighet på alvor, sier kong Carl Gustaf.

- Vi tar imot Daniel med åpne armer, sier dronning Silvia om sin kommende svigersønn.

Se TV-overføringen fra kong Carl Gustaf og dronning Silvia og en prat med de nyforlovede her!

Neste sommer
Ved 14-tiden tirsdag ettermiddag kom nyheten til presse og skuelystne hadde ventet i en drøy time på de glade nyhetene utenfor Stockholm slott.

- Nå får dere gifte dere, skal statsminister Reinfeldt har sagt ifølge Expressen.

Ifølge svenske medier som referer til en pressemelding fra det svenske slottet skal bryllupet skal etter planen stå på forsommeren neste år, noe som er en lang forlovelse i kongelige kretser.

Det ekstraordinære statsrådet må finne sted, og regjeringen og kongen må gi sitt sammentykke til forlovelsen fordi Daniel er en vanlig borger. Det er ingen tvil om både statsministeren og kong Carl Gustaf sitt samtykke til paret som har vært kjærester i over seks år.

Viser ringene
Klokken 17 i ettermiddag kommer paret til å vise fram sine forlovelsesringer i en seremoni på slottet. Der blir også intervjuer og de offisielle forlovelsesbildene tatt.

Paret skal møte pressen i prinsesse Sibyllas leilighet på slottet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.