Nå blir hun tidenes yngste

Foto: MARCO DE SWART (Afp)

Men det var ikke uten kamp at hun nå setter vind i seilene.

02.08.10 10:03

Nederlandske Laura Dekker (14) sier hun nå vil forlate Nederland på onsdag for å bli tidenes yngste til å seile jorden rundt alene - i en 26 fots seilbåt med navnet Guppy.

For å slå rekorden må hun fullføre turen før hun fyller 17 år i September 2012. Turen er ventet å ta to år, skriver AP.

Men det har ikke vært uten kamp hun nå kan gå på dekk og sette vind i seilene.

Fikk nekt av domstol
Fjor høst gikk hun rettens vei for å få tillatelse til å gjennomføre reisen, men fikk den gang avslag av domstolen i Utrecht. Larua Dekker og foreldrenes kamp for å få lov til å seile har bidratt til debatt rundt risikoen ved å seile på de sju hav. Bekymringene ble større da den amerikanske tenåringsjenta Abby Sunderland måtte bli reddet i det indiske hav. Vindstyrker opp mot 60 knop og bølger på opptil sju meter skapte store problemer for Sunderland.

Les mer: Savnet jordomseiler (16) funnet

Så medhold...
Siden Dekker fikk avslag fra retten har hun vært under oppsyn fra barnevernet, og har ikke fått lov til å forlate landet uten barnevernets samtykke - inntil nylig.

Tirsdag ga nemlig en dommer i Middelburg Laura medhold, slik at hun nå kan forfølge drømmen sin.

- Tilsynet med barnet er opphevet med umiddelbar effekt. Det er opp til foreldrene som de vil la henne reise på båtturen eller ikke, heter det i uttalelsen fra dommeren, ifølge The Daily Telegraph.

Reiser på onsdag
bloggen hennes skriver hun at faren kommer til å bli med til Portugal, og derfra vil hun starte rundreisen rundt jorden. På turen mot Portugal vil de gjøre de siste forberedelsene.

- Det er flott at jeg nå offisielt kan si at det vil skje på onsdag, skriver Dekker.

Den nåværende rekordholderen innehas av australske Jessica Watson. Hun fullførte sin soloreise rundt jorden tre dager før 17-årsdagen sin i mai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.