Nå blir kronprinsen IOC-medlem

Foto: (Scanpix)

99 prosent sikkert at Frederik får det som han vil.

02.03.09 13:14

(SIDE2): Kronprins Frederik (40) har uttrykt et sterkt ønske om medlemskap i den internasjonale olympiske komiteen i årevis, og nå ser det ut til at han skal få ønsket sitt oppfylt.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Til høsten
Formelt sett blir nye medlemmer til IOC først valgt på et møte i København i oktober, men kronprinsen er så godt som sikret plass allerede. Det er de nåværende IOC-medlemmene som skal velge nye medlemmer, og det er ikke snakk om noen valgkamp fordi det er kun noe få kandidater som blir innstilt til plassen.

Innstilt
Ifølge bt.dk er Frederik innstilt, og det har nesten aldri skjedd at en kandidat er blitt forkastet.

- Jeg vil helst ikke sette prosent på det, en jeg anser det for å være 99 prosent sannsynlig, sier Niels Nygaard, leder i DIF til Politiken ifølge bt.dk.

Det har ikke bare blitt tatt positivt imot i Danmark at Frederik vil være medlem i den kontroversielle komiteen, men både statsministere, kulturministeren og dronning selv skal nå ha gitt sitt sammentykke.

Ifølge danske medier er kronprinsen en svært egnet kandidat til medlemskapet. Han blir bare en av mange kongelige som sitter i IOC, blant andre den belgiske kronprins Willem-Alexander (41) og kronprinsesse Máxima (37) av Nederland og fyrst Albert II (50) av Monaco for å nevne noen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.