Nå blir Spotify dårligere

Virkeligheten begynner å innta nettets største musikkrevolusjon.

Musikktjenesten Spotify har fått ekstremt med oppmerksomhet de siste par månedene, og det ikke helt uten grunn: Spotify har langt på vei revolusjonert hvordan vi forholder oss til musikk på en datamaskin ved at vi har tilgang til en helt enorm mengde musikk – helt gratis og helt lovlig.

Les også: Test av Spotify

Men nå begynner bekreftelsen å komme på manges følelse av at tjenesten var litt for god til å være sann. På sine nettsider har nemlig selskapet bak tjenesten offentliggjort en meget dårlig nyhet til tjenestens fans:

Sletter masse sanger
Så langt har ikke Spotify holdt seg helt til de avtalene som er inngått med plateselskapene, og disse avtalene har hatt til dels svært store begrensninger. Det betyr at Spotify er i ferd med å fjerne et stort antall av sangene fra biblioteket.

- Noe av musikken som har blitt levert til oss har blitt levert ved en feil, artistene ville ikke ha musikken sin inkludert på en streamingtjeneste. For å respektere disse avgjørelsene er vi nødt til å fjerne disse sangene, melder Spotify på sine nettsider.

Innfører begrensninger på avspilling
Samtidig vil det i fremtiden blir langt flere sanger som ikke vil være mulig å spille av for norske brukere. Vi har sett enkelte tegn på geografisk begrensning på en del sanger, som gjør at populære sanger ikke er mulig å spille av for norske brukere, og mer skal det bli.

- Årsaken er at våre avtaler har strenge regler i forhold til hvilke sanger som kan og ikke kan bli avspilt i de forskjellige landene vi nå jobber i. Disse restriksjonene stammer fra den tiden da mesteparten av musikk ble solgt på kassetter og CD-er, og bransjen har fortsatt dette med streamet musikk, og vårt håp er at en dag så vil disse restriksjonene forsvinne for godt.

Sanger som ikke lenger vil være tilgjengelig vil ikke lenger dukke opp i søk, og har du en sang som er fjernet fra biblioteket i en spilleliste så vil denne dukke opp med rød skrift og vil ikke kunne spilles av.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag