Nå braker det løs i Rio de Janeiro

Foto: Scanpix (Scanpix)

Se bilder fra sambafesten.

07.03.11 21:31

Det verdenskjente karnevalet i Rio de Janeiro har sitt klimaks søndag og mandag når landets sambaskoler deltar i den spektakulære paraden gjennom Rio de Janeiros gater og videre inn på Sambodronen.

Flere millioner tilskuere overværer den fantastiske sambafeiringen hvor gatene fylles med tusenvis av fargerike, halvnakne dansere og store dekorerte temaflåter.

Forberedt seg i mange måneder
Sambaskolene som konkurrerer mot hverandre, har forberedt seg i mange måneder på karnevalet, som koster millioner av dollar.

De deltakende sambaskolene blir vurdert ut fra koreografi, musikk, dansing og kreativitet. Vinneren får en status som anses for å være like triumferende som å vinne et fotballmesterskap.

Billetter til den offisielle paraden i Sambodromen koster alt fra 50 til flere tusen dollar. Alt avhengig av hvilke plasser man ønsker seg. Stadion har plass til 70.000 mennesker.

Millioner av mennesker
Gatene i Rio de Janeiro har vært fylt med millioner av mennesker siden karnevalet startet fredag.

I flere av Rios nabolag arrangeres det gratis danseopptog, også kalt blocos. Den største danseparaden er Bloco da Bola Preta, som samlet et publikum på to millioner mennesker lørdag kveld.

- Her finnes det ingen klasseforskjeller. Alle som har den samme planen: Å ha det gøy, sier en ung kvinne til nyhetsbyrået AFP.

Om lag 800.000 turister valfarter til Rio de Janeiro for å delta i sambafeiringen sammen med byens seks millioner innbyggere.

50.000 politimenn
Rundt 50.000 politimenn er utplasser i Rio de Janeiro for å slå ned på den økende kriminaliteten i byen. Men turister forteller til nyhetsbyrået AFP at de følger seg forholdsvis trygge takket være politiets tilstedeværelse.

4124

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.