RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå bremser boligprisveksten

Sist oppdatert:
Sparebankforeningen venter svakere vekst i boligprisene neste år og venter en vekst på fem prosent. Oslofolk er mest optimistisk til utvikling av verdi på sin bolig
Sparebankforeningen har utført en undersøkelse blant husholdninger i Oslo gjennom TNS Gallup, og vel halvparten av de spirte ventet en oppgang i boligprisene på 5 prosent neste år.

- Det har vært en uvanlig sterk prisoppgang i markedet over lengre tid. Nå synes det som om folk flest tror at rentene kan stige igjen til neste år, sier adm. direktør Arne Hyttnes i Sparebankforeningen.

Han er enig med folket og mener at en oppgang på fem prosent virker rimelig.

Det siste året har boligprisene steget hele 12 prosent på landsbasis det siste året. Markedet har vært preget av sterk etterspørsel, stor omsetningshastighet og en kraftig prisstinging, skriver Sprarebankforeningen i en pressemelding. Men foreningens undersøkelse viser at det fremdeles er rom for oppgang skal man tro folket.

Bare fem prosent tror på at boligprisene vil falle i 2005.

Troen størst i Oslo og Aksershus
Det er kanskje ikke uventet men det er i Oslo og Akershus optimismen er størst. Her tror nærmere 60 prosent på økte priser til neste år, mens det ikke er store geografiske forskjeller ellers i landet. Men urbane husholdninger er mer positiv enn det rurale husholdninger er, skriver sparebankforeningen i en pressemelding.

Nybygg
Grunnen til at det kommer en nedkjøling i prisene er en massiv nybygging. Fra januar til august har boligbyggingen steget med 31,8 prosent. Dette kombinert med ventet renteøkning neste år vil kjøle ned markedet, forventer sparebankforeningen. Vel 40 prosent av boligkjøperne venter at rentenivået vil være høyere i 2005 enn det var i 2004.

- Selv om det er noen flere som tror på uendret rente, er det likevel et meget klart flertall som venter lavere prisvekst på boliger, sier Hyttnes i en kommentar.

Eksperter iMarkedet intervjuet onsdag mente at renten i Norge ville stige fra våren/sommeren neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere