RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå brenner de det norske flagget

Foto: Arif Ali (AFP)
Sist oppdatert:
Pakistan fordømmer Aftenpostens trykking av Muhammed-karikaturene.

Det høres kanskje ut som et blaff fra flere år tilbake, men igjen skaper trykking av Muhammedkarikaturene i en norsk avis oppstyr i utlandet.

Denne gangen er det Aftenpostens nylige trykking av seks av de tolv karikaturene som skaper frustrasjon. Avisa gjorde dette i forbindelse med angrepet på den danske tegneren Kurt Westergaard.

Pakistanske islamister skrek slagord og brente det norske flagget under en demonstrasjon i den pakistanske byen Lahore fredag, melder nyhetsbyrået AFP.

Det er uklart hvor mange personer som har vært med på demonstrasjonene.

Ifølge nyhetsbyrået AP har pakistansk UD fordømt trykkingen av karikaturene, og de krever at norske myndigheter må gi avisen en passende reaksjon for den blasfemiske handlingen de mener dette er.

Demonstrasjonen skal ha gått rolig for seg.

- Etter at det internasjonalt ble kjent at vi hadde trykket disse tegningene så at var vi klar over at noe slikt som dette kunne komme til å skje. Det kommer ikke direkte overraskende på oss, sier ansvarlig redaktør Hilde Haugsgjerd i Aftenposten til ABC Nyheter sent fredag kveld.

Drammens Tidene meldte fredag at Fremskrittspartiet nå vil trykke sine egne karikaturer i sin egen medlemsavis.

- Vi har en sak om ytringsfrihet, til den har vi laget våre egne karikaturtegninger for å illustrere saken, sier Frps Geir Mo til Drammens Tidende.

Partiet er nå forbredt på at dette kan støte muslimske fundamentalister.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere