Gå til sidens hovedinnhold

Nå deler vi ut 250.000 kroner til barn og unge

Mediehuset dittOslo og kraftselskapet Hafslund oppretter en ny støtteordning for barne- og ungdomsaktivitet i Oslo.

OSLO: – Oslofondet er rettet mot aktiviteter for barn og unge, og vi håper og tror dette vil styrke lokal aktivitet, og skape godt engasjement, sier informasjonssjef Katarina Finneng i Hafslund.

Ny støtteordning

Oslofondet er et samarbeidsprosjekt mellom Mediehuset dittOslos lokalaviser og Hafslund, med formål å støtte organisasjoner og lag som tilrettelegger aktiviteter for barn og ungdom i nærmiljøet.

Oslofondet skal dele ut 250.000 kroner i året.

Det deles ut inntil 12.500 kroner til en vinner i hvert av de fire områdene* (se faktaboks) som dekkes av Mediehuset dittOslos lokalaviser, fire ganger i året. I løpet av 2014 vil totalt 16 vinnere motta midler fra Oslofondet.

HER FINNER DU SØKNADSSKJEMA TIL OSLOFONDET!

Samle støtte og stemmer

Alle søknader vurderes av en jury bestående av Tore Bollingmo, ansvarlig redaktør i Mediehuset dittOslo, Katarina Finneng, informasjonssjef i Hafslund, Trine Jakobsen, nestleder i paraplyorganisasjonen UngOrg og Anya Sødal, styremedlem i Oslo Idrettskrets.

Juryen velger i hver runde ut tre kandidater fra hvert område. Disse kan leserne av Mediehuset dittOslos aviser stemme på.

De endelige vinnerne kåres i en kombinasjon av leser- og jurystemmer. Alle kandidater vil få bred omtale i lokalavisen.

– Gjennom min tid i breddeidretten, har jeg sett hva det å få tildelt midler faktisk betyr. Ofte er det ikke så mye som skal til. Bare det at den innsatsen som legges ned lokalt blir sett, er ofte nok, sier Anya Sødal, som er styremedlem i Oslo Idrettskrets og har lang fartstid fra idretten i Oslo.

Årsfinale – vinn mer!

Utvalgte vinnere fra 2014 går videre til en årsfinale i januar 2015. Her deles det ut ytterligere tre premier, på 25.000, 15.000 og 10.000 kroner til dem som får flest stemmer.

– Som lokalavis ser vi at slike kåringer og utdelinger er med på å løfte fram frivillig arbeid og alt det flotte som skjer i byen vår, sier ansvarlig redaktør i Mediehuset dittOslo, Tore Bollingmo.

– Jeg liker at det er lavterskel å søke Oslofondet. Man trenger ikke komme med de største prosjektene, og da tror jeg det er lettere å komme på gode ideer. Det er fokus på grasrot og bredde, sier Trine Jakobsen, nestleder i UngOrg.

HER FINNER DU SØKNADSSKJEMA TIL OSLOFONDET!

Gå til Oslofondets hovedside.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping