Gå til sidens hovedinnhold

Nå er Ahus ditt lokalsykehus

Men Lokallagsleder i Fagforbundet ved Aker, Are Saastad fortsetter kampen mot nedleggelse av Aker Sykehus på tross av at overføringen til Ahus nå er iverksatt.

Grorudalen: – Jeg har blitt flyttet over til Ahus mot min egen vilje, og det liker jeg dårlig, sier Saastad.

Feilaktig inntrykk

Saastad mener at ledelsen prøver å stilne de tidligste kritikeren, og gi et feilaktig inntrykk av at kampen nå er over.

– Det er den så abolutt ikke. Vi vil fortsette å kjempe mot nedleggelse. Vi har stor støtte blant egne medlemmer i dette, og vi vet at pasientene våre setter pris på at det er en av de ansattes fagorganisasjoner som tør å fronte denne galskapen, der de andre viker.

SE OGSÅ: Slik reiser du kollektivt til Ahus

Går til sak

Nå saksøker de Oslo universitetssykehus for å få kjent overføringen av Saastad som fagforeningsleder til Ahus, ugyldig.

– Første del av den saken er nå berammet for Oslo byfogdembete 24. og 25. januar, der det skal tas stilling til en såkalt midlertidig forføyning som gir meg rett til å bli stående i stillingen min i OUS til rettssaken kommer opp for Oslo tingrett. Vi mener vi har en sterk sak, og arbeidsgiver en tilsvarende svak. Avdelingen de påstår jeg er ansatt på, og som skal virksomhetsoverdras til Ahus, har jeg ikke jobbet på siden 1997, sier han.

Ingen stengte dører

Kommunikasjonsrådgiver for Oslo universitetssykehus HF, Gina Scholz er klar på at ingen skal møte stengte dører på Aker Sykehus selv om overføringen nå er igangsatt.

– Det blir fortsatt drift på Aker en tid fremover, med et godt og bredt tilbud, men med færre pasienter, forklarer prosjektleder for Drift på Aker 2011 - 12, Sølvi Andersen.

Hun understreker at pasienter som er innlagt ved Aker før årsskiftet, vil fullføre behandlingen ved sykehuset.

Bekymret

Saastad har problemer med å se for seg hvordan Ahus skal klare å overta strømmen av akutttilfeller fra Aker, og er bekymret for at liv kan gå tapt som følge av dette.

– I første omgang vil vi avvente hva som skjer i de nærmeste dagene, når Ahus nå har fått ansvaret for 170.000 nye pasienter (ikke 160.000 som det feilaktig opereres med fra OUS- og Ahus-ledelsen). Vi setter vårt håp til at dette ikke ender med kollaps og skade eller død for pasientene, sier en opprørt Saastad.

Reklame

Ny mobilavtale barberer prisene på abonnementet