*Nettavisen* Nyheter.

Nå er årets nerdefest i gang

Foto: (Nettavisen)

6000 mennesker er ventet til årets The Gathering.

31.03.10 12:53

HAMAR (Nettavisen): Nå er nerdefesten The Gathering, eller TG, offisielt åpnet, og tusenvis av deltakere strømmer inn i Vikingskipet på Hamar. Fra klokken 06.00 har deltakerne blitt registrert inn, og klokken 09.00 ble dørene åpnet.

Klokken 09.30 er 1300 deltakere registrert inn. Flere av deltakerne hadde stått lenge i kø da dørene åpnet - for å være først inn på det som er verdens nest største dataparty.

- Vi vil være først i køen
Kameratene Ole Martin B. Ruud (17), Max Kriebel (18) og Daniel Rosland (18) fra Eidsvoll møtte opp foran Vikingskipet allerede ved 18-tiden tirsdag kveld.

- Vi er her tidlig fordi det er verdt det! Det er god stemning og vi vil selvsagt være først i køen når de slipper inn folk i morgen, sa guttene i kor da Nettavisen møtte den ved 23-tiden tirsdag kveld.

Guttene var nummer 6, 7 og 8 inn i Vikingskipet på fjorårets TG, men i år er målet å komme aller først i køen.

Kameratgjengen hadde derfor pakket seg inn i tykke klær, satt seg godt til rette i medbrakte kontorstoler og stekte koteletter og pølser på en engangsgrill mens de ventet.

- Vi nådde målet!
Og klokken 06.00 er det nettopp Max og Daniel som blir registrert inn - som de to første deltakerne på The Gathering 2010.

- Det var så verdt det! Vi er litt kalde, men vi nådde målet om å være først, sier en lett anpusten Kriebel til Nettavisen.

Han og kameraten har nemlig løpt om kapp med mange andre for å være først. Deltakerne slipper ikke inn i Vikingskipet før klokken 09.00, så først må de ut og vente litt til.

- Nå setter vi oss nok i bilen og venter til vi slipper inn, sier Rosland.

- Konkurranser og sceneshow
De tre guttene har vært på The Gathering tidligere, og synes dette er et fint alternativ til bypåske.

- Vi gleder oss til konkurransene, sceneshowene og til å bli kjent med nye mennesker, sier Max Kriebel som har vært på TG en gang tidligere.

- Også gleder vi oss selvsagt til å treffe gamle kjente. Jeg treffer en del folk her som jeg aldri treffer ellers i året, forteller Ole Martin B. Ruud.

- Vi er i rute
Ved 07.30-tiden onsdag morgen ser alt ut til å være i rute.

- Vi ligger godt an og alt ser ut til å gå etter planen. Vi satser på å åpne dørene klokken 09.00 som planlagt. Deltakerne er fornøyde med at de slipper å stå ute i kulda, og sier de er positivt overrasket over den nye innsjekkingsløsningen, sier Eriksen Valvik til Nettavisen.

Køen går under tak
Men i år som i fjor er det meldt store mengder nedbør på åpningsdagen. Onsdag morgen klokken 08.00 er det fortsatt opphold utenfor Vikingskipet. Og skulle regnet komme, har arrangøren tatt høyde for dårlig vær.

- Vi hadde dårlig vær under innslippet i fjor, så i år har vi lagt opp til en helt ny plan for innslippet. Vi har ført store deler av køen under tak, slik at ikke verken utstyr eller deltakerne blir våte - selv om det skulle begynne å regne, sier presseansvarlig for The Gathering Simon Eriksen Valvik til Nettavisen.

Men han anmoder likevel alle deltakere om å kle seg etter været.

- Vi kan ikke garantere at det blir plass til alle under tak, særlig ikke hvis alle kommer samtidig, men ettersom det er meldt regn, tror vi en del deltakere velger å komme litt utover dagen. Dermed vil de fleste få plass under tak, sier Eriksen Valvik.

Venter 6000 besøkende
Arrangementet, som totalt samler nærmere 6000 personer fra inn- og utland, har markert seg som en av de mest distinkte og alternative måtene å bruke påsken på. Årets The Gathering er det 18. i rekken, etter at arrangementet startet opp i Skedsmohallen i 1992.

Men selv om mange først og fremst forbinder datapartyer med ulovlig fildeling og illeluktende nerder, kan Eriksen Valvik fortelle at de også har mye annet å by på.

- Vi har mye nytt på programmet når det gjelder kreative konkurranser, og fokuserer på blant annet musikk-, programmerings- og byggekonkurranser. I tillegg har TG en rekke foredrag og mange flotte sceneshow i løpet av påskeuka, sier han.

Spill mot Petter Northug
I forrige uke ble det kjent at Petter Northug også tar turen til Vikingskipet i påsken. Allerede onsdag kveld klokken 19.00 kan deltakere utfordre skiesset og en av verdens beste Counter Strike-spiller til duell.

Les også: Petter Northug til The Gathering

- Vet ikke hvor mange deltakere som vil få spille mot Northug, men de som ønsker å spille mot ham bør nok ikke vente for lenge, sier Eriksen Valvik.

- Frykter ikke piratkopiering
Årets The Gathering har kjappere internettforbindelse enn noen tidligere år. Likevel tror ikke pressesjefen piratkopiering vil bli noe problem.

Les mer: Den raskeste påsken noen gang

- Deltakerne som kommer hit kontrollerer selv hva de gjør, men vi tror ikke at de kommer hit i hovedsak for å piratkopiere. Nettlinjene folk har hjemme er blitt så gode, at dersom de ønsker å gjøre den slags, har de mulighet til å gjøre det hjemmefra, sier Eriksen Valvik.

- Men dere vet at det foregår?

- Det går ikke an å si at det ikke foregår, men det er ikke vår oppgave og jobb å forhindre det. Det er eventuelt en jobb for politiet, sier han.

Les også: Diskusjonen om ulovlig fildeling må legges død

I stedet peker han på at den kraftige nettlinjen gjør det mulig for deltakerne å utnytte nettet til fulle.

- Mange streamingtjenester krever en del båndbredde, dersom du skal se og høre noe i god kvalitet, og det samme gjør spill hvor du spiller med andre over internett. For at mange skal kunne gjøre dette samtidig uten å oppleve problemer, må vi ha en svært rask nettlinje, sier Eriksen Valvik før han forsikrer at det ikke vil bli noen kapasitetsproblemer med årets nettlinje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag