Nå er Ari-humoren her

Foto: Herman Dreyer (Side2)

Noen av Norges fremste komikere var samlet i går. Se hva som ble sagt om Ari Behn.

30.01.09 10:03

(SIDE2): Kjendisene sto i kø på den røde løperen utenfor Latter på Aker Brygge for å få med seg premieren på Dagfinn Lyngbøs (36) show «Evolusjon».

- Dette var så bra. Er han virkelig norsk tenkte jeg. Han setter standarden for alle oss andre i bransjen, sier komiker Sigrid Bonde Tusvik til Side2.

Side2 møtte Lyngbø før Oslo-premieren: - Jeg er redd for å dø

- Men jeg har seriøse problemer med alle de ringene hans på fingrene. De gjør det vanskelig for meg. Det er så velkommen til 1993, spøker hun.

Dagfinn Lyngbø og komikerkonen Pernille Sørensen ble foreldre til Ludvik for et år og fem måneder siden. Og lille Ludvik har vært en stor inspirasjon for showet. Publikum fikk bli med på en reise helt fra hans unnfangelse til hvordan hverdagen arter seg i Lynbø/Sørensens hjem.

Stand Up Norge har lagt ut smakebiten under fra showet.

Artikkelen fortsetter under.

HTML EMBED

Dette elsket Sigrid.

- Nå gleder jeg meg til å føde. Det blir jo noe helt annet hvis en kvinnelig komiker står og snakker om klipping og revning på scenen. Jeg ble skikkelig inspirert og skal garantert lage show om det så fort jeg har født, lover hun men innrømmer at hun ikke er gravid enda.

Dagfinn lot heller ikke prinsessegemal Ari Behn få slippe unna.

- Tenk hvis man kunne klonet Ari Behn. Da kunne en snakket norsk, en snakket svensk også kunne enn sittet hjemme og sett seg selv på tv og ........., spøkte han til rungende latter fra kjendis-Norge.

Og Sigrid hadde også fått med seg Aris siste utspill i media.

- Hvis Erlend Loe er et furubord, så er Dagfinn Lyngbø et helt nydelig mahognibord, smiler hun.

Lo så hun gråt
- Dette var veldig morsomt. Ser du ikke maskaraen er klint utover? Dagfinn har noen herlige hverdagsbetraktninger som han drar til det helt outrerte. Alle kjenner igjen bæsjebleiene og beskrivelsen av en fødsel. Men han har noen absurde assosiasjoner, ler Høyreleder Erna Solberg. Hun er en god venn av Dagfinn Lyngbøs (36) foreldre, som også har vært aktive høyrepolitikere.

Også finansminister Kristin Halvorsen hadde tatt seg fri fra regjeringens krisepakker og koste seg sammen med ektemannen Charlo.

- Dette var kjempemorsomt. Han hadde overraskende poenger og er svært velformulert. Dette kan absolutt anbefales, skryter hun til Side2.

Kollegene skryter
Komikerkollega Christine Koth var imponert over teknikken til Lyngbø.

- Han har en utrolig presisjon og stopper ikke. Timingen er fabelaktig, skryter hun og humrer av alle de små hverdagstingene hun kjente seg igjen i.

Dagfinn Lyngbø har regissert Anne-Kat Hærlands suksessforestillinger «Tatt av vinen» og «Gift, men ingen fanatiker». Torsdag kveld satt hun i salen og så sin gode venn i aksjon.

- Han er kjempegod og jeg ler alltid av Dagfinn. Jeg husker da jeg hadde min premiere i høst så kom han bak scenen ti minutter før showet og sa: Nå begynner jeg å drikke.

- Da var det veldig deilig at det denne gangen var jeg som kunne kose meg med et glass vin rett før forestillingen, smiler hun og mener at Dagfinn overhodet ikke så nervøs ut selv om det var nypremiere.

Også komiker Atle Antonsen var imponert over Lyngbø.

- Han har et utrolig tempo. Dessuten er han så frekk at han venter ikke på at folk skal le før han kjører på med noe nytt. Også får han hele salen med seg enda han har spilt showet nesten hundre ganger før, skryter han.

- Dagfinn er bare best og man vet at man aldri blir skuffet. Han er arbeidsom, produktiv og har en overflod av materiale. Han er virkelig et forbilde, sier han.

Og Dagfinn får fram det et utroligste i Atle.

- Jeg lo mye og jeg ler faktisk nesten aldri av slikt. Så det er deilig, innrømmer han.

1477

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag