RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå er de norske jordbærene her

Foto: Thea Pham Tran (Drammens Tidende)
Sist oppdatert:
Fuktig og kaldt vær har gjort sitt til at årets norske jordbærsesong er flere uker forsinket. Men nå er bærene endelig modne.

Jordbærgårdene i Lier og Svelvik melder at de første kassene er plukket.

Sesongen for jordbær er vanligvis fra begynnelsen av juni og ut juli, men i år starter den først denne uka - omtrent to og en halv uke senere enn det normale.

Forsinkelsen skyldes kaldt og fuktig vær i vårmånedene, skriver Drammens Tidende.

Ikke billige
På Bragernes torg står en ensom utsalgsbod med ferske fristelser av bær og grønnsaker.

Lengst framme på boden har torghandler Arne Nøland plassert dagens leveranse av norske jordbær.

- Jeg fikk de norske jordbærene inn først på mandag, og selger omtrent fem kasser om dagen. Hver kasse er på seks kilo, så det går litt, sier Nøland.

En kurv norske jordbær koster 65 kroner hos Nøland.

Til sammenlikning koster de belgiske naboene 35 kroner kurven.

- Smaker best
Kristin Larsen haster forbi utsalgsboden, men bremser litt opp når hun får øye på jordbærene. Hun kaster et kjapt blikk på de belgiske og de svenske jordbærene, før hun stopper opp foran kurvene med norske Korona.

For Larsen er smaken viktigere enn prisen.

- De er litt dyre, men selvom de koster mer enn de andre kurvene, så velger jeg forsatt de norske bærene. Både fordi de smaker bedre, men også fordi jeg vil støtte jordbærproduksjonen i Norge, forteller Larsen og velger ut to kurver.

Kurvene skal hun dele med kollegaene på jobben.

- Det blir jordbær og is med de på jobben nå. Vi skal kose oss fordi jeg nettopp har hatt bursdag, sier hun til Drammens Tidende.

Næringsrike
Jordbær smaker ikke bare godt, de er også kjent for å være svært næringsrike.

Bærene inneholder nemlig store mengder fenoler, som er et av de kraftigste antioksidantene vi vet om.

Forskning viser at fenoler beskytter hjertet og er med på å bekjempe betennelser.

I tillegg inneholder jordbær en solid mengde jern, kalsium, C-vitaminer og noe A-vitaminer.

Les flere saker i Drammens Tidende

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere