*Nettavisen* Nyheter.

Nå er den solgt

Kjendisuret alle vil eie gikk for langt over prisantydning.

30.09.09 17:38

(LXUS.no) Klokker kan gjøre mer enn å fortelle hvilken tid på dagen det er, i noen tilfeller kan de også fortelle en historie. Flotte armbåndsur har lenge vært en gave man gir ved helt spesielle anledninger, og dette er nok intet unntak.

Dette armbåndsuret ble nemlig gitt av den ungarskfødte skuespilleren Zsa Zsa Gabor til ingen ringere enn Marlon Brando i 1954.

Nå er den storslåtte klokken auksjonert bort i New York av Antiquorum, ifølge auksjonshusets egne sider. Selve uret er av gull og selskapet bak den flotte gjenstanden er det sveitsiske klokkeverkstedet Vacheron Constantin.

LES OGSÅ:
Verdens mest eksklusive klokke?
Hvordan kjøpe riktig armbåndsur
Nå vil alle ha dette uret
Klokkene som aldri går av moten

Klokken var antatt å gå for mellom 17.000 og 47.000 kroner, men vinnerbudet var på hele 108.000 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vito Corleone: Marlon Brando var nok best kjent for sin rolle i Gudfaren som han vant en Oscar for. Foto: HO (Scanpix)

Selveste gudfaren

Marlon Brando er nok aller mest kjent som Vito Corleone, selve gudfaren i filmene med sammen navn. Men da han mottok dette svært eksklusive uret var han akkurat ferdig med å spille inn filmen ”On The Waterfront”. Den filmen vant Oscar for beste film, og Brando vant en Oscar for beste skuespiller.

En Vacheron Constantin-klokke er regnet som ekte luksusvare, og var det også på 50-tallet. Klokken var ny da Brando mottok den, og inngravering er gjort i en helt spesiell stil som heter guillochering, og som ikke gjøres lenger. Graveringen er gjort for hånd og sier ”To Marlon - Love Zsa Zsa - June 24 1954”.

Spesielt forhold

Det er ikke kjent hva slags forhold Zsa Zsa og Marlon hadde, så man kan ikke annet enn å spekulere, men noe spesielt må det jo ha vært. Plassen bakpå uret var selvfølgelig begrenset, men bortsett fra det faktum at Gabor ga den på en spesiell dato, avslører beskjeden ingenting. Kanskje var det en beskjed bare de to kunne forstå?

Brando døde i 2004, 80 år gammel. Han regnes fortsatt som en av historiens beste skuespillere.

Klikk på bildet for å forstørre.

HEMMELIG BEKJENTSKAP: Både Zsa Zsa Gabor og Marlon Brando holdt svært tett omkring hva slags forhold de to egentlig hadde. Foto: Scanpix

Har du et luksustips?Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag