Gå til sidens hovedinnhold

Nå er denne høyblokka «vår»

Oljefondet investerer enda mer i amerikansk eiendom.

Statens pensjonsfond utland, bedre kjent som Oljefondet, skyter enda mer av sin formue inn i det amerikanske eiendomsmarkedet.

Se pressemelding fra Norges Bank her

Det er Norges Bank Investment Management (NBIM) som forvalter Statens pensjonsfond utland. Sammen med MetLife varsler de mandag at de gjør nye investeringer i kontoreiendommer i Washington DC og i San Francisco.

Første på vestkysten
Investeringen i San Francisco er fondets første på den amerikanske vestkysten.

Det er den andre og tredje investeringen i NBIM og MetLifes nylig opprettede partnerskap, etter kunngjøringen av investeringen i One Financial Center i Boston i tidlig desember, skriver Norges Bank i en pressemelding.

NBIM og MetLife beholder tidligere kunngjorte eierandeler på henholdsvis 47,5 prosent og 52,5 prosent. Kjøpesummen for NBIMs andel på 47,5 prosent er 480 millioner dollar, tilsvarende 2,95 milliarder kroner. De to bygningene er verdsatt til omtrent 1 milliard dollar tilsammen, tilsvarende omlag 6,14 milliarder kroner.

- Med disse to investeringene utvider vi partnerskapet med MetLife i tråd med vårt formål og vår strategi, sier Karsten Kallevig, investeringsdirektør for eiendom ved Norges Bank Investment Management.

12 etasjer
Eiendommen i Washington DC ligger i 555 East 12th Street, like ved Metro Center metrostasjon og ett kvartal nord for Pennsylvania Avenue. Dette er i hjertet av Washington D.C.s East End.

Eiendommen består av omtrent 73.000 kvadratmeter med utleieareal fordelt på 12 etasjer. I dag er 85 prosent av bygget utleid. Bygget er et av de største kontorbyggene i Washington, DC.

36 etasjer
Eiendommen i San Francisco ligger i 425 Market Street, ved krysset Market Street og Freemont Street, sør i San Franciscos finansdistrikt. Eiendommen består av omtrent 87.900 kvadratmeter fordelt på 36 etasjer. Omtrent 85 prosent av bygget er utleid.

Les mer på hjemmesiden til 425 Market Street her

MetLife eide 100 prosent av eiendommen før denne transaksjonen og har vært investor siden opprettelsen.

En av de største aktørene
MetLife, Inc. er en av de største aktørene på det kommersielle eiendomsmarkedet med 55,1 milliarder dollar investert i eiendom, fordelt på 43,1 milliarder dollar i kommersielle pantelån og 12 milliarder dollar direkte i eiendom ved utgangen av 2012.

Kommentarer til denne saken