RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Allover)

Nå er det guttas tur

Sist oppdatert:
Lanvin er H&Ms siste gjestedesigner.

(SIDE2): Det er grunn til å tro at køen blir lang utenfor 200 av H&Ms butikker 23. november i år. Dette er nemlig dagen da kleskjeden slipper sin siste designkolleksjon, denne gangen i samarbeid med det ærverdige, franske, motehuset Lanvin.

Se bilder av Lanvins siste høst- og vinterkolleksjoner i bildekarusellen nederst i saken!

Kolleksjonen er designet av Lanvins kunstneriske leder Alber Elbaz, og herreklesdesignere Lucas Ossendrivjer. Elbaz er kjent for sin gode moteteft, og setter ofte standarden for de nyeste trendene. Ossendrivjer har i likhet med Elbaz høstet gode kritikker for sin herredesign, og det er derfor mye som tyder på at dette blir en kolleksjon med stor fokus også på herreklær.

Hemmelige detaljer
Pressesjef i H&M i Norge, Vibeke Holann, vil derimot verken bekrefte eller avkrefte dette, og opplyser bare at herredelen av kolleksjonen vil være en viktig del av kolleksjonen. Det hun vil avsløre er at den nye kolleksjonen bære preg av Lanvins essens, med fokus på blant annet kjoler, jakker og dresser.

- Vi velger å ikke fortelle mer om hvordan kolleksjonen Lanvin for H&M ser ut - det er en overraskelse som alle vil kunne se den 2. november på hm.com, sier hun til Side2.

- Det er H&M som velger luksus
Lanvin er kjent for å lage luksuriøse, skreddersydde plagg med moderne snitt. Dette har selvfølgelig sin innvirkning på prisene, og det er derfor noe overraskende at en kleskjede som H&M har fått dette motehuset med på laget.

- H&M foreslo et samarbeid for å se om vi kunne oversette den drømmen vi har skapt hos Lanvin til et bredere publikum uten å fire på kvaliteten. Tidligere har jeg sagt at jeg aldri vil lage en massemarkedskolleksjon, men det som tente meg, var tanken på at det er H&M som velger luksus, fremfor Lanvin som velger massene. Dette har vært en eksepsjonell opplevelse – hvor to bedrifter i motsatte poler kan samarbeide fordi vi deler samme filosofi om å bringe glede og skjønnhet til menn og kvinner over hele verden, sier Elbaz, i en pressemelding.

Øverste prissjiktet
Og selv om denne kolleksjonen vil følge H&Ms prisstruktur, er det i det øverste sjiktet Lanvin-plaggene blir priset.

- Lanvin er et av de viktigste motehusene i verden som alltid ligger i forkant med nye ideer. I tillegg er Alber Elbaz en av moteverdens mest respekterte moteskapere. Vi er utrolig glade for at Lanvin har valgt å samarbeide med oss og vi har en enorm respekt for Alber Elbaz ikoniske design. Gjennom kolleksjonen Lanvin for H&M tilbyr vi en drøm -som er skapt på Lanvin - til et bredere publikum, forklarer Holann.

Lagde babyklær
Det var Jeanne Lanvin som på begynnelsen av 1900-tallet grunnla det populære motehuset. Hennes egendesignede babyklær var nemlig av en slik karakter, at velstående familier begynte å etterspørre plaggene hun i utgangspunktet lagde til sin egen datter.

Lanvin utviklet seg til å bli en svært talentfull designer, og var en av de mest innflytelsesrike designeren på 20- og 30-tallet. Hun var blant annet kjent for å lage plagg av kvalitetsmessig utførelse, i klare, lyse og blomsterfarger.

Mer enn mote og accessoirer?
Men det er ikke bare for sine vakre klær dette motehuset er kjent for. Mothuset dufter har høstet anerkjennelse verden over, og parfymen «My Sin» anses for å være en av de meste unike duftene som noen gang har blitt kreert.

SE BILDER AV LANVINS SISTE KOLLEKSJONER HER:

3691 (Alle foto: Getty/Allover)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere