*Nettavisen* Nyheter.

Nå er det jul i butikkene

Nissene er på vei inn i Plantasjens utstilling. Bak fra venstre: Frank Rolfsen, Rikke Hjelmtvedt og Simon Slåttøy. Fremst: Gørild Nohr, Butikksjef Plantasjen. Foto: (AN/Alexander Kjønsø Karlsen)

Nissene på full marsj inn i forretningen.

08.10.11 10:55

Allerede to måneder før høytiden begynner har jula kommet til Bodø. Det er ikke bare restaurantene som har pakket ut jula og tatt fram lutefiskmenyen.

En rundtur til flere butikker viser det samme. Julemarsipan og nisser har ankommet hyller og gulv, skriver AN.no.

Nisser

- Vi har hatt julevarene på lager i en måned allerede, og har holdt oss i selen for å ikke begynne utstillingen tidligere. Nå mener vi at det er på tide å få nissene fram, så i løpet av helgen begynner vi arbeidet med å få juleutstillingen på plass, sier Gørild Nohr, butikksjef på Plantasjen.

Mye skal på plass. Selv om det nesten er to måneder til desember føler ikke Nohr at det gjør noe at man er så tidlig ute.

- Det er litt tidlig, men vi har en stor utstilling som skal på plass med mye varer, så derfor ser vi oss nødt til å begynne så tidlig som vi har gjort, sier hun og legger til:

- Dette er en artig tid for oss som jobber her. Vi får mulighet til å tenne lys i mørketiden, og jula er ikke så langt unna. Den kommer raskere enn vi aner, sier hun.

Julemarsipan

I flere av Bodøs butikker har julemarsipanen kommet på plass. Mens de fleste av butikkene fikk en palle med marsipan fra leverandøren, endte Rema 1000 på Alstad opp med en enslig eske.

- Det var en feillevering som førte til dette, men resten er på tur, sier Anders Lian Fagerli, butikkmedarbeider på Rema 1000.

Litt tidlig

Det at varene er på plass allerede i oktober synes han ikke gjør noe som helst, selv om han mener det er litt tidlig.

- Nå får folk muligheten til å smake på marsipanen litt før jul og komme i julestemning, og i neste uke kommer julebrusen. Når det er sagt så syns jeg at varene heller skulle ha kommet i midten av november, sier han.

Les flere nyheter fra Avisa Nordland her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.