RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå er det kø på børsen

Sist oppdatert:
4,2 milliarder kroner hentes inn til selskapene som står i kø for notering på Oslo Børs.
Av: André Clark Utvik

- At så mange søker notering viser en underskog med selskaper som vil dra nytte av et velfungerende marked med god likviditet som Oslo Børs, sier kommunikasjonsdirektør Per Eikrem på Oslo Børs til NA24.

En grunn til rushet med nye selskaper som vil notere seg på Oslo Børs kan være etableringen av den nye markedsplassen Oslo Axess som åpner i mai. Det kan bli tøffere å komme seg inn på børsen etter denne etableringen.

- Det er utvilsomt et behov der ute for et noteringstilbud utover OTC-markedet og Oslo Børs, skriver børsdirektør Bente A. Landsnes i en melding.

Totalt er det emisjoner for 4.183 millioner kroner som sluttes i disse dager og de neste ukene. To selskaper er vedtatt notert og ni har søkt notering.

Per 15. mars i fjor var det hentet 15.415 millioner kroner til selskapene på Oslo Børs. I samme periode i år er dette skrumpet inn til 5.344 millioner kroner. Men mange selskaper står nå i kø på Oslo Børs.

Stenger onsdag

Legemiddelfirma Algeta henter inn mellom 200-250 millioner kroner før notering og det skal noteres 27. mars.

- Pengene skal sikre finansiering av den tredje og avgjørende fasen i utviklingen av selskapets viktigste produkt, et legemiddel mot prostatakreft, heter det fra selskapet.

Eiendomsselskapet Neas avslutter onsdag sin emisjon hvor de ber om 100 millioner kroner. Neas har meglerhuset ABG Sundal Collier som tilrettelegger.

Mangedobling

Det varierer sterkt på iveren for de ulike selskapene som står i børskøen.

Et selskap som fikk inn flust med penger var Rem Offshore. De ba om 150 millioner kroner, men opplevde interesse for 550 millioner. Tegningskursen endte på 40 kroner per aksje.

- Dette er en god tillitserklæring til oss i et marked som har vært preget av uro i tegningsperioden, sa rederigründer Åge Remøy i selskapet til Dagens Næringsliv.

I god tid

Noen dager før børsfallet hentet meglerhuset Pareto Securities inn nærmere 1,75 milliarder kroner til Wilhelm Blystad-selskapet MPF Corp. Ltd.

Kanadiske Tranceuro Energy bruker meglerhusene DnB NOR Markets og Pareto til å hente inn 430 millioner kroner, og håper å gå på børs i løpet av første halvår.

Wavefield Inseis har søkt notering henter inn 500 millioner kroner gjennom en rettet emisjon. Det vil bli utstedt 13,5 millioner nye aksjer. Dessuten vil eksisterende aksjonærer selge inntil 37,6 millioner aksjer

Det får hjelp av ABG Sundal Collier, SEB Enskilda og Fondsfinans skal hjelpe selskapet.

Trykker aksjer

Seismikkselskapet ElectroMagnetic GeoService skal tilby til sammen 18,5 millioner aksjer i forbindelse med aksjespredning i forkant av noteringen på Oslo Børs. 5,5 millioner aksjer skal trykkes opp, mens eksisterende aksjonærer vil selge ut 13 millioner aksjer. Totalt vil selskapet ha inn 80 og 100 millioner dollar, inntil 613 millioner kroner. Tegningskursen vil ligge på mellom 100 til 125 kroner.

Emisjonen i Nexus fungerer som et ledd i å fullfinansiere Nexus-skipene og en planlagt emisjon på 40 millioner dollar.

Fullfinansiert

Flere selskaper som står rett foran børsnotering er fullfinansiert og trenger ikke flere penger i første omgang ved notering.

- Vi hentet inn 200 millioner kroner i februar og har ikke planer om å hente mer før børsnotering, sier finansdirektør Bjørn Jacobsen i Frigstad Discovery Invest til NA24.

Selskapet Ocean Heavy Lift trenger heller ingen flere penger for å få selskapet på børs.

- Nei, vi har ingen planer om emisjoner. Selskapet er fullfinansiert, sier Sigurd Thorvildsen i Ocean Heavy Lift til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere