RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Colourbox.com

Nå er det lettere å være utro

Sist oppdatert:
Teknologien vi omgir oss med i hverdagen gjør det lettere å være utro.

(SIDE2): Flørten blir mindre farlig med den nye teknologien, og noen drar den litt lengre, sier Familieterapeut Lars Fengsrud i Familiehjelp, til Side2.

Les også:Her er utroskapsfellene

Lettere kommunikasjon
Trenden i samfunnsutviklingen er ifølge Fengsrud mer utroskap og flere oppløste ekteskap. Tjenester som Facebook kan være en bidragsyter til dette.

- Den nye teknologien gjør det lettere å kommuniserer. På Facebook møter man gamle klassekamerater og ekskjærester, og det er klart det er mange som blir fristet, fortsetter Fengsrud.

Sjekker tekstmeldinger
Ifølge Expressen viser en britisk undersøkelse at 20 prosent leser partnerens e-post eller tekstmeldinger. I tillegg har en av ti oversikt over hvilke internettsider partneren besøker. Grunnen til at de sjekker dette er at de vil forsikre seg om at partneren ikke gjør noe upassende.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Lavere terskel
At man nå lett kan kontakte noen ved å sende en tekstmelding eller sende en melding på Facebook gjør at terskelen for utroskap blir lavere. Men det er også lettere å bli oppdaget, og det kan bli svært ubehagelig for de involverte partene.

- Det blir veldig synlig om man avslører noen for utroskap ved for eksempel å lese en tekstmelding man ikke burde. Det blir svært sterkt for den det gjelder og det kan ofte tolkes mer alvorlig enn det er, forklarer Fengsrud.

Usikkerhet
Grunnene til at man leser partnernes e-poster og tekstmeldinger kan være mange, men bunner ofte i usikkerhet og en følelse av at noe ikke stemmer. Sjalusi kan ofte være en faktor, og selv om det er bra å være litt sjalu, er det viktig at sjalusien ikke tar overhånd.

- Om man er trygg på hverandre og stoler på hverandre så leser man ikke hverandres e-poster, sier Fengsrud til Side2.

Les også:- Sjalusi er bra

Risiko
Om man tross risikoen velger å tyvlese sin partners e-post eller tekstmeldinger bør man tenke seg godt om.

- Om det blir oppdaget vil det gjøre noe med forholdet. Spesielt om den andre ikke har gjort noe. Da vil det føles som et tillitsbrudd, forklarer Fengsrud.

Å konfronterer partneren, om hvorfor han eller hun sender mange tekstmeldinger eller bruke mye tid på for eksempel Facebook, er en bedre løsning og noe eksperten anbefaler.

- Kommunikasjon er nøkkelordet. Velger man å trå over grensa til den andre partens privatliv må man være bevisst på ha man gjør, mener Fengsrud.

Les mer om Samliv her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere