Søndag kjørte Neil Conroy på E134 over Haukelifjellet. Da fikk han øye på en mann som hadde kjørt utfor veien og ned i vannet. Conroy var da kjapp med å ta fram kameraet.

- Da vi kom hadde mannen akkurat kjørt utfor. Mannen satt på taket mens han ventet på å bli rettet med et tau. Det var helt crazy å se, sier Conroy til Nettavisen.

Mannen i vannet er en av flere hundre uheldige bilister denne dagen.

- Livsfarlig!
Oppfordringen fra Statens vegvesen er ikke til å ta feil av. Når den første snøen legger seg på veiene kan det bli livsfarlig.

- Snøen legger seg først og fremst i fjellet og på høyfjellsovergangen, men også i lavlandet er det problemer. Dermed blir det vanskelige kjøreforhold over store deler av landet, opplyser trafikkoperatør Ole-Fredrik Haugen på Vegtrafikksentralen.

Sjekk været der du bor

- Det snør på alle fjelloverganger og det er livsfarlig å kjøre med sommerdekk på disse strekningene nå, presiserer han.

Tre trafikkulykker på kort tid

Bare i Telemark har det vært flere uhell søndag, skriver TA.no.

To biler frontkolliderte ved den østre utgangen av Vågslitunnelen på E134 i Vågsli i Vinje. Dette skjedde ved 12.17 søndag ettermiddag. Ingen personer skal være alvorlig skadd, og bilene er flyttet ut av vegbanen slik at vegen er åpen.

- Det var en bil på veg østover som kjørte på sommerdekk som fikk sleng på bilen og kom over i motsatt kjørefell og traff en motgående bil i fronten. En mann ble kjørt med ambulanse til legevakta i Åmot i Vinje, opplyser operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt.

Like før klokken 13.00 kjørte en bil ut av vegen på Kovstul i Tuddal. Det er snøføre på vegen, opplyser politiet.

Klokken 13.15 kjørte en bil av vegen og ut i vannet på E134 over Haukelifjell. Dette var vest for Haukeliseter. Personen som satt i bilen er reddet opp av vannet og tatt hånd om av brøytemannskapene på Haukeli - en utenlandsk mann i 50 årene som var alene i bilen. Også her meldes det om meget glatte veier.

- Han kom vestfra og fikk sleng på bilen på det glatte føret og gikk rundt på taket. Bilen havnet i vannet og mannen svømte selv i land. Han var våt og kald, men er nå kommet inn i varmen på Haukeliseter turisthytte. Bergingsbil er på stedet og forsøker å berge bilen før den synker, opplyser Aaltvedt.

Oppfordring til bilistene

Når det gjelder de som er på fjellet, og som skal hjem igjen søndag og ikke har vinterdekk på bilen, kommer Statens vegvesen har følgende råd: Publikum må avvente og se an kjøreforholdene.

De som har tenkt seg på fjellet i dag, må skifte til vinterdekk eller utsette turen.

- Også i lavereliggende strøk er det problemer og publikum må også der være oppmerksom på vanskelige kjøreforhold. På riksvei 3 gjennom Østerdalen saltes det nå fra Elverum og nordover til Rena, forteller Haugen.

Statens vegvesens drifts- og vedlikeholdsentreprenører har alle ressurser ute på veiene hvor det er problemer, heter det i en melding.

Deres trafikkmeldinger finner du her.

Klarværet lørdag ga en pause for mye av uværet både sør og nord i landet. Men med klarværet kommer også nattefrosten og glatte veier i hele landet, melder Storm.no.

Søndag kommer det inn et nytt nedbørområde mot Vestlandet, som beveger seg inn over hele Sør-Norge i løpet av dagen.