*Nettavisen* Nyheter.

Nå er det nok luftkrøll

Passasjerene må svi, næringslivet må svi, men så langt har ingen fått skikk på flygeleder-rotet. Endelig kommer det et opprør.

08.12.05 13:33

Gang på gang har problemene rundt flygelederkontrollen på Røyken skapt kaos i den norske lufttrafikken og på landets flyplasser. Forsinkelser og frustrerte passasjerer er ikke bra. Enda verre er det at rotet rammer næringslivet og norske arbeidsplasser.

Det er på tide at noen tar rev i seilene.

I Bergen varsler nå byens næringsliv erstatningskrav på grunn av de mange flyforsinkelsene. Og i Møre og Romsdal behandler styret i NHO Møre og Romsdal flyproblemene på et møte torsdag ettermiddag, og vil sende et brev til Avinor om saken.

Situasjonen er slik at næringslivet må sende folk på møter dagen i forveien, for å være sikre på å komme fram, og nå har Avinor hatt muligheter nok til å ta grep.

Administrerende direktør Eldar Eilertsen i møbelkonsernet Hjellegjerde i Sykkylven går torsdag ut i NRK og krever at Avinor bør privatiseres. Om det er den beste løsningen er vi ikke sikre på, men det er verdt å være med på den tanken.

Rotet med Røyken må nå føre til at noen blir svidd på fingrene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag