*Nettavisen* Nyheter.

Nå er det pinsekø på E18

Foto: Aksjon E-18 (Vidar Tellefsen)

Statens vegvesen sier at bilistene som skal inn til Oslo, må forberede seg på lange køer. Søndag ettermiddag er det kø på E18 i Telemark.

24.05.10 22:28

Fint sommervær kombinert med Pinse resulterte i stor utfart denne helgen. Fredag var det lange køer ut av Oslo, og Statens vegvesen mener bilister må belage seg på det samme under innfarten.

– Det var mye trafikk ut av Oslo fredag. Det var lange køer både nordover og sørover, og de som reiste ut skal tilbake i dag. Det var stille i går, så vi forventer mye trafikk inn til Oslo, sier operatør i Statens vegvesen Ole-Fredrik Haugen til Nettavisen.

Her kan du sjekke trafikkmeldingene

Tidlig mandag ettermiddag var det ennå ingen tegn på stor kødannelse på veiene inn mot Oslo.

– Vi har ikke noen problemer foreløpig. Nå er klokken bare 13.20, det er fint vær ute og folk har kanskje ventet litt med å reise. Men det blir helt sikkert trafikk i kveld, sier operatør i Statens vegvesen Gun Aaserudhagen til Nettavisen.

Men ved 17-tiden melder Telemarksavisa at pinseferiekøen på E18 er et faktum.

- Veien blir såpeglatt
Leder i Aksjon E18, Vidar Tellefsen, sier til avisen at trafikken allerede går sakte i Bamble, og oppfordrer folk til å beregne god tid og følge med på veien under kjøring i kø.

- Det som skjer nå er at det begynner å regne og veien blir derfor såpeglatt. Det er blant annet på grunn pollen og vann, som blir et glatt belegg på veien, sier Tellefsen til ta.no.

To ulykker i Telemark
I Telemark har det også vært to trafikkulykker mandag ettermiddag.

På Riksveg 38, en kilometer vest for Grimdaltunet i Tokke kommune, i retning Valle i Setersdalen kolliderte en bil og to motorsykler ved 14-tiden mandag ettermiddag.

- Ambulanse, brannvesen og politi rykket ut til stedet. To personer ble fraktet til sykehus og Legevakt. En av dem ble fløyet med luftambulansen, opplyser politiet i Telemark.

Ved 16-tiden mandag fikk politiet i Telemark også melding om at en bil hadde kjørt ut av vegen på E134 i Edland. Ingen ble alvorlig skadet.

Fin flyt i pinsetrafikken
Østlands-Posten melder at trafikken på E18 flyter fint på mandag, og det er få antydninger til kødannelse. Vegvesenet mener ny E18 ved Larvik også bidrar til bedre pinsetrafikk enn vanlig.

- Det er nok liten tvil om at den nye traseen bidrar positivt, i tillegg til at mange nok har valgt å reise tidligere hjem fra ferien, sier avdelingsdirektør i Statens Vegvesen, Tore Kaurin, til Østlands-Posten.

Mandag kveld var det ingen meldinger om veldig store kødannelser eller ulykker på vei inn mot Oslo.

Her får du oversikt over de viktigste vegtrafikkmeldingene

Bergensavisen melder mandag ettermiddag at det er fergekøer både nord og sør i Hordaland mandag som følge av pinseutfarten.

Utfarten etter pinsehelgen har gått greit så langt, med unntak av to fergestrekk.

- Det er meldt om en times kø på strekket Lavik-Oppedal fra Lavik-siden, og i sør er det kø på Mortavika-Arsvågen, hvor det er meldt om en halvtimes venting, sier Stian Rosnes i Statens vegvesen til BA.no.

Les også: Kvinne på motorsykkel kjørte av veien

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.