*Nettavisen* Nyheter.

Nå er det slutt på sprengkulda

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)

Litt stigende temperaturer er gladmeldingen fra meteorologene.

11.01.10 13:31

Det er fortsatt ned mot 25 minusgrader enkelte steder på Østlandet, men temperaturene er på vei oppover. Sprengkulden mange nordmenn har slitt med de siste ukene er på retur.

Sjekk været der du bor

- Hva som betegnes som sprengkulde er ikke noe vi definerer. Det er mer folkeprat, som dukker opp når lave temperaturer virkelig biter fra seg. Uansett ser vi at det gradvis blir varmere i Sør-Norge utover uken, sier vakthavende meteorolog Beate Tveita ved Storm Weather Center til Nettavisen.

Mye pent vær
«Opphold og mye pent vær» er fellesnevneren for ukens prognoser, og grunnen til at temperaturene ikke øker så dramatisk. Dette værvarselet gjelder for både Øst-, Vest- og Sør-landet.

- Den mest intense kuldeperioden er over for denne gang. Enkelte steder vil også de nærmeste dagene oppleve temperaturer ned mot 25 minusgrader, men det verste er forbi, konstaterer Tveita.

Mildt i nord
Ellers kan meteorologen opplyse om at værsituasjonen har snudd Norge på hodet denne helgen.

- Fra Nordland og nordover har det vært mildt og flere plussgrader fra slutten av forrige uke. Sånn vil det også være utover i denne uken. Ser vi på temperaturene er forskjellene veldig store i nord og sør. Klokken 07 var temperaturen 5,9 plussgrader på Røst, mens Rena hadde 27 minusgrader.

I Tromsø var det to plussgrader mandag morgen, men varmegrader er ingen garanti for godt vær. For Troms og Finnmark, i kyst- og fjordstrøkene, er det meldt om lengre perioder med regn, sludd og snø. Sørvest til nordvest bris, perioder med kuling på kysten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.