RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Nettavisen)

Nå er drittværet her

Sist oppdatert:
Store nedbørsmengdene treffer Oslo i kveld.

Som ventet opplever store deler av Sør-Norge til dels kraftig regnvær. Lesere melder til Nettavisen at båter er i ferd med å fylles med vann på Sørlandet, og at nedbørsmengdene er til dels kraftige.

Lokale oversvømmelser forekommer også.

Stort lavtrykk på vei nordover
Årsaken til skybruddet over Sør-Norge er et lavtrykk på vei innover landet sørfra.

– Nordover på Østlandet kommer regnet natt til søndag og utover på søndagen. I Midt-Norge ser lørdag ut til å bli bra, mens det kan komme nedbør søndag og mandag. I nord ser det ut til å bli bra vær, men litt kaldt, sier statsmeteorolog Øyvind Johnsen ved Meteorologisk Institutt i Oslo til Nettavisen.

Treffer Oslo-området i kveld
I øyeblikket ser det ut til at hovedstadsområdet kommer til å bli truffet kraftigst etter klokken 21 lørdag kveld med opp mot 11 millimeter nedbør i timen.

Sjekk når drittværet kommer til der du er her.

NVE melder på sine nettsider om stor vannføring både på Sørlandet og på Østlandet, men tror foreløpig ikke at det kommer til å bli noen stor flom.

PS! De som venter på de gode sommertemperaturene må vente lenge. Langtidsvarselet for både Oslo, Bergen og Trondheim viser at det ikke er noen store lysglimt i sikte. Best ser det ut i Oslo som på torsdag og fredag vil snuse på temperaturer like over 20 grader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere