RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FORLATT: Mange går lei både hunden og veterinærregningene. Når motehundene blir umdoderne ender mange slik.
FORLATT: Mange går lei både hunden og veterinærregningene. Når motehundene blir umdoderne ender mange slik. Foto: DAVID MCNEW (AFP)

Nå er folk lei minihundene

Hundeherbergene i California er fulle av chihuahuaer, og Paris Hilton får skylda.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Hver tredje hund som skal omplasseres i California er en chihuahua, det melder AP. Folk er tydeligvis lei de små hundene, og hundeherberg over hele California merker tydelig tendensen.

- Vi kaller det Paris Hilton-syndromet, sier Deb Campbell, talsperson for dyrevernsmyndighetene i San Fransisco til AP.

Chihuahuaene er blitt populære som kjendiskjæledyr, men mange opplever at de søte valpene vokser seg til små problemhuder. De små hundene har også mange helseproblemer, og med finanskrisa oppleves ikke veterinærregninger som glamorøst.

Les også: - De tar hunden min!

Les også: Denne skal ut i dag

Useriøse oppdrettere
Etterspørselen etter de små hundene er vært stor over hele verden.

Useriøse oppdrettere har mange steder benyttet seg av dette, og bakgårsoppdrettere med rene valpefarmer får mye av skylda for overbefolkningen av miniatyrhunder i California, skriver AP.

Myndighetene er bekymret over problemet som begynte for alvor i sommer. Siden har økningen har vært jevn, og noen hundeherberg i Oakland melder nå om over 50 prosent chihuahuaer, skriver Los Angeles Times.

Les også: Pisk eller gulrot til hunden?

Les også: – Hunder er bedre enn katter

Eierne
Selv om kjendisene får skylda for populariteten til minihundene, er det eierne som til slutt gir fra seg dyra.

Mange går lei av hundene sine, folk som kjøpte hund uten å være skikkelig forberedt leverer fra seg de små hundene sine. - Disse hundene er små, skjøre gulv-galoppere, de er nervøse og passer ikke til familier, sier Kim Durney, direktør i Grateful Dogs Rescue, til Los Angeles Times.

Hun understreker mantraet fra alle andre hundeherberg i området; hundene må til folk som er skikkelig forberedt på et kjæledyr.

Problemet er foreløpig konsentrert til California, mens resten av USA fortsatt vil ha de små hundene. Derfor flys de forlatte chihuahuaene til resten av landet, der de får nye hjem.

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten. Bestill her, kr 279 for seks utgaver:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere