Minusgradene er her. Kaldest i Norge klokka 07 fredag morgen var Tynset med minus 3 grader.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værsider her

Torsdag meldte meteorologen at et lavtrykk trekker over sentrale Skandinavia østover. Dette gir et vestlig vindfelt over Sør-Norge.

Torsdag var preget av regnbyger på Vestlandet og opphold østafjells.

Årets første snø
På Hardangervidda meldte Statens vegvesen om årets første snø. Det førte til stedvis slapsete veibane.

Oppfordringen er at bilister legger om til vinterdekk dersom de skal kjøre over de høyeste fjellovergangene.

Webkamera fra Sognefjellshytta fredag morgen viser tydelig hvorfor, skriver Firda.no. Bildet viser at veibanen 1410 meter over havet på fylkesvei 55 er dekket med snø og slaps.

- Brøytesjåføren vår ringte inn og sa at nå har det kommet snø på Hardangervidda. For første gang nå i høst ser man snø der, sa vaktoperatør Tore Tysse hos Veitrafikksentralen i Hordaland til yr.no torsdag.

TA.no melder at det er ventet vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene på grunn av snøbyger.

Det er ventet snø på steder som ligger over 1000 -1200 meter, opplyser meteorologisk institutt i et spesialvarsel. Varselet gjelder alle fjellovergangene i Sør-Norge.

Sol på Østlandet

- Fredag byr på mye av det samme været over Sør-Norge, sier meteorolog Kristen Myklebust Ravnestad hos StormGeo.

På Vestlandet ventes regnbyger, men fra om ettermiddagen avtakende bygeaktivitet og noe lettere vær. Fortsatt mulighet for sludd eller snø i høyfjellet fredag.

Østafjells ventes opphold og mye sol.

I Nord-Norge ventes et østlig vindfelt som gir stort sett pent vær langs kysten fra Salten og nordover. Noe mer skyet i indre strøk. Enkelte regnbyger sør i Nord-Norge og i Midt-Norge.

Flere skyer fra lørdag

Fra lørdag av vil et nytt lavtrykk rundt Island dominere været over landet og fortsatt gi nedbør i vest. Østafjells ventes fortsatt oppholdsvær, men en noe mer skyet værtype.

- Søndag mulighet for enkelte regnbyger på Vestlandet, ellers opphold. For det meste skyet i hele Sør-Norge, men også gløtt av sol østafjells. Midt-Norge og Nordland ventes for det meste skyet og perioder med litt nedbør, men lettere skydekke og stort sett opphold nord for Bodø.

I Troms og Finnmark ventes det gjennom hele helgen stort sett opphold og sol innimellom, men mulighet for enkelte regnbyger på Vidda.

Sjekk StormGeos værradar her.

Temperaturen ventes å stige litt i Sør-Norge da lavtrykket ved Island vil dra med seg varmere og fuktigere luft fra sørvest innover landet. I nord ventes ingen store temperaturendringer.

Østlandet omkring 15-16 grader.

Vestlandet omkring 13-15 grader.

Midt-Norge omkring 12-14 grader

Nord-Norge omkring 8-12 grader.