*Nettavisen* Nyheter.

Nå er Høyre like stor som regjeringspartiene

Jens Stoltenberg og Høyres leder Erna Solberg Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

En ny meningsmåling gir Høyre like mange mandater i Stortinget som de rødgrønne til sammen.

12.01.13 08:56

Høyre får alene like mange mandater som de rødgrønne til sammen, viser en ny meningsmåling som gir partiet 59 plasser i Stortinget.

Fremskrittspartiet ville få 31 mandater, slik at de to partiene til sammen ville ende med 90 mandater, ifølge målingen som er gjort for Nationen og Klassekampen. De rødgrønne ville måtte nøye seg med 59 plasser.

Frp tilbake
Målingen gir KrF ti mandater og Venstre ni, slik at de borgerlige til sammen ville få 109 mandater.

På rødgrønn side ville Senterpartiet havne under sperregrensa og bare få to mandater, mens SV ville få åtte. Arbeiderpartiets gruppe ville blitt redusert fra 64 mandater i dag til bare 49.

I prosenter går Høyre fram 2,4 prosentpoeng til 33,7 prosent, mens Frp faller med 1,3 prosentpoeng til 17,1 prosent. KrF øker med 1,1 prosentpoeng til 5,9 prosent, og Venstre faller tilbake 0,1 prosentpoeng til 5 prosent.

Usikre velgere
Arbeiderpartiet taper 2,5 prosentpoeng og ender på 27,1 prosent, og Senterpartiet taper 0,6 prosentpoeng og får bare 3,8 prosent. SV øker 0,2 prosentpoeng og kommer så vidt over sperregrensa med 4,3 prosent.

Rødt får 1,4 prosent etter en økning på 0,1 prosentpoeng, mens Miljøpartiet de Grønne går tilbake 0,2 prosentpoeng til 0,7 prosent.

Bakgrunnstallene viser at mange av de rødgrønne velgerne sist ikke vet hvilket parti de vil stemme på til høsten. Ikke minst gjelder det Sp- og SV-sympatisører.

Til gjengjeld er bare 5 prosent av Høyres velgere sist og 7 prosent av Frps usikre på hva de vil stemme.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag