Nå er hun på norsk jord

Foto: (EPA/Jorge Abrego)

Skal ha fått hjelp av tidligere elitesoldater og blitt fløyet over Andesfjellene.

24.10.11 19:52

Ja, hun er tilbake i Norge, bekrefter advokat Frode Sulland overfor VG Nett.

Hun skal i følge avisen ha ankommet Norge med en av utenlandsfergene.

Les også:Kostet ti millioner å befri Stina i Bolivia

Det var mannebladet Alfa som i sitt siste nummer fortalte om hvordan Stina Brendemo Hagen ble befridd av leiesoldater i Bolivia.

To kvinner har rømt
Brendemo Hagen er sammen med to andre norske kvinner tiltalt i Bolivia for å ha smuglet 22,5 kilo med kokain. Brendemo Hagen og Madelaine Rodriguez ble dømt for smuglingen i Bolivia.

En Lillesand-kvinne rømte fra Bolivia før rettssaken startet med norsk nødpass i fjor vinter. Tidligere i år ble det kjent at Brendemo Hagen også hadde rømt fra Bolivia.

I august måned dukket Brendemo Hagen opp på den norske ambassaden i Brasilia i Brasil og etterlyste et norsk pass, noe hun ikke fikk.

- Norske myndigheter verken kan eller vil legge til rette for at hun unndrar seg straffeforfølgelse i Bolivia ved å utstede nødpass til henne, har konstituert underdirektør i Utenriksdepartementet, Frode Andersen, tidligere sagt til Nettavisen.

- Flyktet på moped i jungelen
Flukten skal ifølge Alfa ha gått fra Cochabamba, til flyplassen i La Paz, derfra over Andesfjellene til grensebyen Guayamerín, med moped i jungelen og båt inn i Brasil, skriver Dagbladet.

Alfa skriver at operasjonen kostet to millioner norske kroner, og ble finansiert av en anonym giver.

Den 21 år gamle Lillesand-kvinnen er i Norge tiltalt for forsøk på å smugle 22,4 kilo kokain fra Bolivia til Norge. Mengden er senere nedjustert til elleve kilo i tiltalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.