Nå er noen mistenkt for dette makabre hundedrapet

Dette hundeburet var tapet igjen og låst da det ble funnet i fjæra.

Dette hundeburet var tapet igjen og låst da det ble funnet i fjæra. Foto: Hjalmar Johansen

Mann har erkjent ulovlig avlivning.

(ØKSNES) Nordlys: I mai ble det gjort et makabert funn i fjærsteinene i Øksnes kommune i Vesterålen. Inne i et hundebur lå en død hund som bar preg av å ha ligget der en stund. Politiet ble kontaktet og saken ble anmeldt. Nå har politiet funnet vedkommede som har utført handlinga.

– Det tok noen måneder, men vi fikk til slutt opplysninger som første fram til en mann som nå er mistenkt, sier politiførstebetjent Morten Engen Jacobsen ved Øksnes lensmannskontor til Nordlys.

Les også: Fant markspist og død hund i låst bur

Lite hyggelig sak

Han sier at dette har vært en lite trivelig sak å jobbe med.

– Vi er selvfølgelig borte i mye forskjellig, men det er ikke noe hyggelig å måtte etterforske en sånn type sak, sier Jacobsen.

Politiet har brukt mye tid og ressurser på å oppklare saken. Mannen som er mistenkt har forklart seg i detalj om bakgrunnen for at hunden ble avlivet, skriver Nordlys.

– Dette er ikke noe jeg vil gå i detalj om per nå. Mannen har erkjent brudd på dyrevelferdsloven ved blant annet ulovlig avlivning. Saken vil oversendes påtalemyndighetene for avgjørelse der.

Les også: NOAH raser over dyremishandling på video

– Kan du si noe om hunden var død før den ble kastet i buret?

– Dette vil jeg ikke gå inn på per nåværende tidspunkt. Vi får heller komme tilbake til dette etter at påtalemyndigheten har gjort sitt.

Les flere saker hos Nordlys.

Hunden som er en blandingsrase var markspist etter en stund under vann. Foto: Hjalmar JohansenNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.