Gå til sidens hovedinnhold

Nå er Norge det «hotte» reisemålet

«Ingenting slår det flaggveivende vanviddet av nordmenn som heier på sine skiløpere».

Hvert år publiseres lister over hva som er årets trender på reisefronten. I 2011 er det Norge som er gjengangeren på disse listene i internasjonale medier.

Norge blir utpekt som en favoritt av forskjellige kvaliteter.

CNN.com utnevner Norge som det femte beste reisemålet i 2011, rett under Barcelona og over Japan, Guatemala og Bulgaria.

- Norge byr på utmerkede opplevelser for dem som elsker naturen. Eventyrlystne reisende kan gjøre heliskiing, paragliding og strikkhopping, sier Martin Rapp, visepresident i reisebyrået Altour, til CNN.com.

Flaggveivende nordmenn
Verdens største reisebokutgiver, Lonely Planet, har Ski-VM i Oslo på 6. plass over de ti beste tingene å oppleve i 2011.

«Ingenting slår det flaggveivende vanviddet av nordmenn som heier på sine skiløpere på hvilket som helst vinterarrangement, og det eskalerer når arrangementet er lokalt», skriver reisebokgiganten på sin nettside, Lonelyplanet.com.

Inspirererende
PR- og Informasjonssjef for Ski-VM, Nina Horn Hynne, er positivt overrasket over Lonely Planets rangering.

- Vi synes det er fantastisk moro å bli rangert av Lonely Planet. Ikke minst er det inspirerende for alle oss som jobber med Ski-VM 2011, sier Hynne til Nettavisen.

Hynne lover et arrangement som mange vil huske, og tror at Oslos eksotiske atmosfære kan være grunnen til at Lonely Planet har satt Ski-VM på lista.

- Oslo er et spennende reisemål. Vi har alt en storby kan tilby, i tillegg er vi «verdens vinterhovedstad» med nærhet til marka, tur- og skimuligheter, sier hun.

Rimeligere Norges-besøk med båt
Dersom du skal oppleve verden fra båt i 2011 er også Norge verdt et besøk ifølge Cruice Critics, skriver nyhetsbyrået Reuters.

«Å se norske fjorder eller Russlands St. Petersburg med båt er ikke bare en fin måte å nyte landskapet på, men siden disse landene er notorisk dyre gjør inklusivprisen du får hos cruiseselskaper, som inkluderer mat, overnatting og transport, reisen mye rimeligere», skriver Reuters.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett