RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå er Obama på vei til Norge

Foto: Susan Walsh (AP)
Sist oppdatert:
President Barack Obama er på vei til Norge, sammen med førstedame Michelle og et stort følge av medarbeidere.

Presidentens fly, Air Force One, tok sent onsdag av fra Andrews Air Force Base i Maryland, nær Washington, og satte deretter kursen østover mot Norge, melder NTB.

Forventet ankomst på den militære delen av Gardermoen er 8.45 torsdag morgen, og et tett program venter deretter presidenten under det korte oppholdet i Norge.

Les også: Tåke kan få Obama ned på jorden

Værforholdene vil trolig avgjøre om Obama tar landeveien fatt fra Gardermoen til Oslo, eller om han velger helikopter.

- Det triste været vi har hatt de siste dagene vil nok fortsette i morgen, sier vakthavende meteorolog Jacob Bork ved Meteorologisk institutt til Nettavisen.

Han tror helikopterturen fra Gardermoen til Oslo sentrum kan bli vanskelig å gjennomføre for president Barack Obama. Dermed kan det bli stengte hovedveier til og fra flyplassen når fredsprisvinneren ankommer og forlater landet.

Les også: Disse veiene blir stengt

Skriver ferdig talen på flyet
Det er knyttet store forventninger til talen fredsprisvinner Obama skal holde torsdag formiddag. Vanligvis er talen skrevet ferdig i god tid før prisutdelingen, men ifølge NRK.no skal presidenten skrive ferdig talen på Air Force One - på vei over Atlanterhavet.

- Han skriver ferdig talen på flyet på vei til Oslo, sier en av de ansatte i Det hvite hus til nettstedet.

Selv om ingen foreløpig har sett talen, mener avisen The New York Times å vite noe om hva Obama kommer til å snakke om i talen.

Ifølge avisen forteller Obamas rådgiver at den blant annet vil inneholde en forklaring på hvorfor det er nødvendig å føre krig for å få fred i Afghanistan, og at det ellers kan bli en reprise av ydmykheten han hadde i talen rett etter at det ble kjent at han var tildelt prisen.

Les også: Dette vil Obama snakke om

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere