Mandag ble mobilen Aino U10i tilgjengelig i norske butikker. Et prissøk på nettet viser at prisen ligger rundt 2000 kroner med abonnement med en totalpris på rundt 7000 kroner. Eller den kan kjøpes uten abonnement for i underkant av 4000 kroner.

Våre venner i Mobilen.no har testet telefonen, les omtalen av Aino der.

Kobles til Playstation 3

Aino er spesielt interessant for spillentusiaster. Den kan nemlig kommunisere med spillkonsollen Playstation 3 fra hvor som helst på kloden.

Sonys spillkonsoll Playstation 3 har en funksjonalitet kalt «Remote Play» som gjør at du kan få tilgang til innholdet i maskinen uansett hvor du er i verden. Hittil er det bare den håndholdte spillkonsollen Playstation Portable (PSP) som har kunnet utnytte «Remote Play», men nå har Aino-eiere den samme muligheten.

– Med Aino kan du kontrollere og få tilgang til mediene på din PS3 når som helst og hvor som helst, heter det fra Sony Ericsson.

Slik fungerer det

I praksis opprettes det en kontakt mellom PS3 og enheten som skal kobles til den med en USB-kabel. Når enhetene først har registrert hverandre kan de kommunisere trådløst, enten via ditt hjemmenettverk eller over internett.

VIDEO: Slik fungerer «Remote Play»:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

PS3 bruker en del strøm når den er slått på, og det er derfor mulig å slå konsollen av og på via «Remote Play» også.

Har du koblet PS3-en til anlegget og har for eksempel musikksamlingen din på konsollen, bør du kunne bruke Aino som fjernkontroll. Du kobler til via «Remote Play», og vips har du trådløs kontroll på musikkbiblioteket. Husk imidlertid å endre audioutgangen slik at musikken spilles via PS3-en og ikke mobilen. Du finner funksjonen under Settings > Remote Play Settings > Audio Output Device på PS3.

Aino vier 134 gram og måler cirka 10x5x1,5 centimeter. Skjermen er på 3'' med en oppløsning på 240x432 piksler. Mobilen kommer i to farger, sort og hvit.