Gå til sidens hovedinnhold

Nå er Slottsplassen åpnet

Hele syv måneder før skjema er Slottsplassen ferdigstilt, og det var en fornøyd og fersk statsråd Jan Tore Sanner som stod for åpningen.

SLOTTSPLASSEN: I strålende solskinn, og med hele den norske pressen på plass åpnet i dag Jan Tore Sanner, ordfører Fabian Stang og administrerende direktør i Statsbygg, Harald Nicolaisen «portene» til den nye Slottsplassen.

– Tusen takk for den harde jobben dere alle sammen har gjort, det er flott å se at folkets plass nå igjen kan tas i bruk, sa statsråd Jan Tore Sanner under sin tale foran Slottet i dag.

Han virket tydelig imponer over arbeidet som er lagt ned, og rettet en ekstra takk til alle håndverkerne som har jobbet døgnet rundt i sommer.

LES OGSÅ: Slik skal grusen bli liggende

Totalrehabilitering

Det var like etter 17. mai at plassen ble stengt, for en totalrehabilitering. I hele sommer har både publikum og beboere møtt en stengt plass, men nå kan publikum atter glede seg til å innta den populære plassen foran Slottet.

Slottsplassen

Oslo viste seg fra sin beste side da Slottsplassen ble offisielt innviet torsdag morgen. Foto: Anita Bakk Henriksen

Oppgraderingen var planlagt å stå ferdig til jubileumsfeiringen 17. mai 2014, men på grunn av svært godt vær over sommeren har arbeidet tatt mye kortere tid enn ventet.

25 tonn grus – som ikke renner

– Vi er veldig glad for at vi nå slipper å jobbe med denne plassen over vinteren, forteller prosjektleder i Statsbygg, Kjersti Sandvik.

Under oppgraderingen har det blitt brukt 25 tonn rød grus, og med den nye dreneringsløsningen har det blitt lagt inn hele 630 sluk i skiferrennene som er hele 1 kilometer lang.

Gammel masse er fjernet og erstattet med ny. Toppdekket består av stabilisert grus og sørger for at grusen blir liggende og ikke renner nedover. I tillegg er det etablert et eget dreneringsanlegg for å ta hånd om regnvannet.

– Vi har på en måte allerede hatt en ilddåp med alt regnet som har høljet ned de siste dagene, og problemene på plassen med at grusen ble skylt nedover er nå forbi. Dette blir veldig bra, understreker administrerende direktør i Statsbygg, Harald Nikolaisen.

LES OGSÅ:

– Bedre lys ville ha forhindret voldtekter i Slottsparken

Kjøpesenter stengt etter massiv vannlekkasje

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis