FROGNERBADET (Nettavisen): Onsdag morgen åpnet Frognerbadet i Oslo igjen dørene for publikum. Etter en lang vinter synes mange det er deilig å kaste seg ut i det våte element før plikten kaller på jobb.

- Dette er deilig! Man treffer venner og får mosjon før arbeid, sier Claude Ceselli til Nettavisen.

Hun har vært fast gjenganger ved Frognerbadet de 12 siste årene. Nå har hun endelig klart å få med seg venninnen på å ta morgenbadet.

- Det er første året jeg er med på dette og jeg synes det er en god start på dagen. Dette blir som å svømme i en hage, og det er også en fin oppfriskning før jobb. Mest imponert er jeg likevel over Claude, som sykler en time fra Vøyenenga i Bærum for å svømme her, sier Eva Seljestad.

- Mannen min får meg ut av sengen
De to venninnene har verken små barn eller hund å passe på om morgenen, men Ceselli innrømmer at det er tøft å stå opp.

- Jeg må opp ganske tidlig, men mannen min er god til å få meg ut av sengen, humrer hun.

Damene skryter av Frognerbadet, og ikke minst av området rundt. Det er for dem viktig å sette pris på at man har et slikt sted mitt inne i byen.

- Vi er i nærheten av arbeidsplassen og vi er heldige som har et slikt sted, understreker Seljestad.

- Startet for tre år siden
Med 40 ivrige svømmere i bassenget klokken kvart over syv onsdag morgen, og med en strålende sol på vei opp, viste Frognerbadet seg fra sin beste side. Bassenget er oppvarmet til 27 grader og ansatte ved badet sto klar med kaffe og skillingsboller.

- Dette er en deilig start på dagen og det passer bra i forhold til jobb. Jeg startet med dette for tre år siden og prøver å ta et morgenbad 2-3 ganger i uken, sier franske Bastien Gallet, som bor og jobber i Oslo.

Hvis han skulle velge, velger han Frognerbadet fremfor sjøen.

- Dette ligger i et veldig fint område, her kan man telle lengder og i tillegg er det oppvarmet basseng. Det er en oppfriskende og grønn oase midt i Oslo, og åpningen av bassenget markerer at sommeren endelig er her, forteller Gallet.

Har vært med siden starten
Hans Frithjof Bøhm tok sine første svømmetak i Frognerbadet da det åpnet i 1956.

Her har han også jobbet som badevakt, og i den perioden var han en jevnlig morgenbader. Siden han flyttet fra Majorstua til Nordstrand har det blitt mindre, men denne sesongen har han valgt å ta opp tråden igjen.

- I år kommer jeg nok til å dra tidlig nedover om morgenen og benytte meg mer av badet enn jeg har gjort den siste tiden. Jeg har alltid likt å svømme. Jeg er glad i både sjøen og Frognerbadet, men hvis jeg måtte velge ville jeg valgt badet, sier han.