Gå til sidens hovedinnhold

Nå er tiden inne for at EU og andre europeiske land skal sette hele Hizbollah på sin terrorliste

Tyskland kunngjorde endelig at de har utpekt libanesiske Hizbollah til en terrororganisasjon.

Av Kamal Khoshnood, Iranske Politiske Fanger for Fritt Iran (IPFFI)

Tyskland kunngjorde endelig torsdag forrige uke at de har utpekt den libanesiske organisasjonen Hizbollah til en terrororganisasjon som forbyr all sin virksomhet i nasjonen.

Tyskland - og andre europeiske land - kunne ha tatt dette skrittet for syv år siden da Hizbollahs militære arm ble forbudt av EU i 2013.

Les også: Tatt som gissel etter ferietur i Iran - brukes som brikke i et politisk spill

Kanskje, hvis de da hadde nedlagt forbud mot alle Hizbollahs aktiviteter på tysk jord, både militært og «politisk», ville ikke Tyskland ha blitt til et operativt knutepunkt for Hizbollah - og muliggjort nettverket til over 1000 aktivister.

Intet skille mellom militære og politiske fløyer

I dag hadde Berlin oppdaget det som var kjent lenge for alle land verden over; det er ikke noe skille mellom Hizbollahs militære og «politiske» fløyer. Det er bare en Hizbollah; morderisk, giftig og farlig. Ikke minst må man være klar over at de faktisk er en etterligning av Iran, nemlig deres opprinnelige opphav.

Nå er det på tide at EU og andre land rundt om i verden, inkludert Norge, forbyr Hizbollah i sin helhet. For fire år siden klassifiserte medlemmene av Gulf Cooperation Council (GCC) Hizbollah som en terrororganisasjon - en beslutning vedtatt av Arab Union.

Les også: SVs skatteøkninger på 20 milliarder tar livet av næringslivet etter koronakrisen

En oppvigler til kaos og vold

GCC-generalsekretær Abdullatif al-Zayani anklaget da Hizbollah for å ha begått «fiendtlige handlinger» mot GCC-stater, inkludert rekruttering av unge menn til å utføre «terrorangrep, smugling av våpen og eksplosiver, vekke sedisjon og som en oppvigler til kaos og vold.»

Det har vært et kjent faktum i ganske lang tid at Hizbollahs operasjoner i Europa, så vel som i Latin-Amerika, inkluderer narkotikahandel, ulovlig tobakkshandel, hvitvasking av penger, rekruttering og pengeinnsamling, med inntektene rettet til Libanon for å finansiere terrorangrep og anskaffelse av våpen.

Følger Irans ordre

Hizbollah - som trofast oppfyller Irans ordre - har ødelagt Libanon, opprettet en stat i en stat, og har sådd død og ødeleggelse i Syria.

Og de opptrer også på vegne av sin iranske herre mens han bruker fremmede land med mild politikk for å fremme deres mål.

Treg verdensreaksjon

Likevel var verden eksepsjonelt treg med å reagere på denne umiddelbare trusselen, og mange viktige aktører fortsatte å insistere på et kunstig og latterlig skille mellom dets militære og «politiske» fløyer - selv da Hizbollahs generalsekretær Hassan Nasrallah lo høyt om dette skillet.

Nettavisen Pluss: Med disse enkle grepene øker du verdien på boligen - og dette bør du absolutt ikke gjøre

Faktisk er det både politiske og militære fløyer i denne organisasjonen - forent av den samme morderiske ideologien - opprettet og finansiert av Iran.

Det er ingen forskjell mellom dem.

«En fiendes fiende er min venn»

Naturligvis vil Iran ønske at verden skulle tro at «en fiendes fiende er min venn.» Forhåpentligvis vil ingen gå i denne fellen. ISIS er en fare for menneskeheten, men det samme er Iran som kontinuerlig truer regional sikkerhet og presser på for mer ødeleggelse og død gjennom sine mange taktikker.

Ikke bare Tyskland, men også land i Latin-Amerika som Argentina, Colombia og Brasil, har nylig besluttet å utpeke Hizbollah som en terrororganisasjon og endre lovgivningen. Disse landene har sett hvor dypt Hizbollah har trengt gjennom, og hvor farlig denne gruppen er. Disse landene har en lang og smertefull opplevelse av å bekjempe Hizbollah.

Her kan du lese flere Friske Meninger!

Svarte penger finansierer terror

Alle burde vite at når Hizbollah smugler narkotika, ulovlig tobakk, våpen eller diamanter gjennom Hamburg havn eller porøse grenser i Latin-Amerika eller Øst-Afrika, så vil dette skitne til pengene som senere vil bli brukt til å sende raketter mot sivilbefolkningen i Israel, for å drepe flere mennesker i Syria og utføre terrorangrep i Europa eller arabiske stater.

Dette er grunnen til at EU og land rundt om i verden, inkludert Norge, skal følge Tysklands eksempel og sette hele Hizbollah på sin terrorliste. Dette for å utrydde Hizbollahs makt og globale tilstedeværelse for godt.

«Vi må våkne opp og vaske øynene våre grundig en gang til, for å kunne se sannheten bak alt som foregår i virkeligheten rundt oss».

(Sohrab Sepehri, verdenskjent persisk dikter).

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken