*Nettavisen* Nyheter.

Nå får alle treningstudio hjemme

Her er spillene som får ungene opp av sofaen. Foto: Microsoft (Barnetid.no)

Slik kommer både du og familien opp av sofaen.

12.11.10 12:42

Der noen forskere hevder at treningspiill ikke fungerer, har tidligere overvektige bevist det motsatte. Uansett hvem som har rett: Spillkonsollen Wii tok verden med storm ved lansering i 2006, takket være muligheten til å kontrollere spillet ved bruk av kroppsbevegelser.

Nå har endelig Sony kommet på banen med en egen Move-teknologi for PlayStation 3. Akkurat som på Wii holder man her en spesiell fjernkontroll som registrerer dine kroppsbevegelser med stor presisjon.

Kroppen styrer alt

I november følger Microsoft med Kinect for Xbox 360. Her behøver man ingen egen kontroller, fordi en smart sensor under TV-en oppfatter bevegelsene du gjør i rommet. Dette gjør det mulig å utelukkende bruke kroppen til å styre bevegelsene på skjermen.

Les også: Slik velger du riktig spill til barna

Siden lansering av Wii har vi fått en rekke sportsspill, treningspill og familiespill som tar i bruk denne type spennende teknologi. Wii Sports og nyeste Wii Sports Resort er de mest kjente spillene.

Nøkkelen er tilgjengelighet, og med Move og Kinect blir utvalget bare bedre og bedre, samtidig som fokuset på å lage spill som inviterer hele familen er større enn noe gang.

Hva sier du for eksempel til et spill der du skal lære å danse som Michael Jackson? Eller hva med morsomme treningsøvelser du kan gjøre hjemme, til din egen musikk, og uten å føle deg utilpass i andre selskap?

Her finnes det spill du kan la ungene spille med god samvittighet, i stedet for at de sitter dypt ned i sofaen halve kvelden.

Se bare på denne listen over morsomme spill som kommer i tiden fremover:

Dance Dance Revolution (360, PS3)

Grand Slam Tennis 11 (360, PS3)

SingStar Dance (PS3)

Sports Champions (PS3)

Zumba Fitness (360, PS3)

Dance Central (360)

Michael Jackson: The Experience (360, PS3, Wii)

EA Sports Active 2.0 (360, PS3, Wii)

Kinect Sports (360)

Your Shape: Fitness Evolved (360)

Mario Sports Mix (Wii)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.