RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå får de endelig svar

Foto: Faksimile: Twitter og Facebook
Sist oppdatert:
119.000 studiesøkere kan nå se om de har kommet inn på sitt ønskede studium.

Nå kan alle som har søkt studier gjennom Samordna opptak sjekke nettsøknaden sin og få svar på om de har kommet inn på ønsket studium.

I år var det rundt 119.000 søkere sammenlignet med 117.200 i fjor, men ikke alle vil få det svaret de ønsker.

Kort frist

- Noen vil komme inn på for eksempel tredjevalget sitt, men da kan de takke ja til å stå på en venteliste for høyere priorieterte studier, sier informasjonsrådgiver Aina Rødal i Samordna opptak.

Hun understreker at alle må gå inn å registrere sitt svar senest den 26. juli. Dersom man ikke svarer vil det automatisk bli registrert at du takker nei til tilbudet.

Ledige plasser

I helgen vil Samordna opptak også offentliggjøre hvilke studier som fortsatt har ledige plasser. Dette vil skje på lørdag slik at man kan foreberede seg før man sender inn søknaden søndag morgen.

- De fleste har jo allerede søkt på hovedopptaket, men vi forventer at mange vil søke om ledige plasser og da er det førstemann til mølla, sier Rødal.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere